Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Americké akcie a plány Fedu na zníženie sadzieb

V posledných dňoch sme svedkami značnej neistoty na amerických akciových trhoch, ktorá je spôsobená predovšetkým očakávaniami týkajúcimi sa budúcej menovej politiky Federálneho rezervného systému (Fed). Investori s napätím sledujú každý pohyb a vyhlásenie predstaviteľov Fedu, aby získali lepší obraz o tom, kedy by mohlo dôjsť k očakávanému cyklu zníženia úrokových sadzieb. V pondelok sa americké […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných dňoch sme svedkami značnej neistoty na amerických akciových trhoch, ktorá je spôsobená predovšetkým očakávaniami týkajúcimi sa budúcej menovej politiky Federálneho rezervného systému (Fed). Investori s napätím sledujú každý pohyb a vyhlásenie predstaviteľov Fedu, aby získali lepší obraz o tom, kedy by mohlo dôjsť k očakávanému cyklu zníženia úrokových sadzieb.

V pondelok sa americké akcie obchodovali s opatrnosťou, pričom Dow Jones Industrial Average klesol o 0,3%, S&P 500 o 0,1% a NASDAQ Composite vzrástol o 0,1%. Tento tlmený výkon je odrazom zmiešaných signálov z trhu a neistoty, ktorá prevláda medzi investormi. Trhy sú navyše v stredu zatvorené kvôli júnovému sviatku, čo pridáva ďalšiu vrstvu neistoty do krátkeho obchodného týždňa.

Hlavným bodom záujmu tohto týždňa sú maloobchodné tržby za máj, ktoré by mohli poskytnúť ďalšie indície o stave americkej ekonomiky a potenciálnom načasovaní zníženia sadzieb Fedu. Ekonómovia predpokladajú, že maloobchodné tržby vzrástli o 0,3% mesiac po mesiaci, čo by mohlo naznačovať, že ekonomika zostáva na stabilnej úrovni.

Významným faktorom, ktorý môže ovplyvniť rozhodnutia Fedu, sú vystúpenia niekoľkých jeho predstaviteľov naplánovaných na tento týždeň. Medzi nimi sú prezident Fedu v New Yorku John Williams, prezident Fedu v Minneapolise Neel Kashkari, prezidentka Fedu v San Franciscu Mary Dalyová a prezident Fedu v Richmonde Thomas Barkin. Ich komentáre a postrehy môžu poskytnúť cenné informácie o tom, ako Fed vníma súčasnú ekonomickú situáciu a aké kroky môže v blízkej budúcnosti podniknúť.

Zatiaľ čo niektoré nedávne správy naznačujú, že americké akcie posilnili vďaka vyhliadkam na zníženie úrokových sadzieb, iné zdroje poukazujú na to, že zníženie sadzieb v USA sa môže javiť ako vzdialená možnosť, najmä vzhľadom na blížiacu sa správu o inflácii. Tento kontrast v názoroch a analýzach zdôrazňuje neistotu, ktorá momentálne obklopuje akciové trhy a rozhodnutia centrálnej banky.

Vzhľadom na tieto faktory je dôležité, aby investori zostali ostražití a informovaní. Monitorovanie ekonomických správ, vyhlásení predstaviteľov Fedu a makroekonomických ukazovateľov je kľúčové pre pochopenie možných smerov, ktorými sa môže uberať menová politika a tým aj celkový výkon akciových trhov.

Zdroj: investing

Príspevok Americké akcie a plány Fedu na zníženie sadzieb je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie