Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Amerického vojaka Gordona Blacka odsúdili v Rusku za krádež a vyhrážanie sa vraždou na takmer štyri roky väzenia

Blackovo zatknutie ešte viac komplikuje vzťahy USA s Ruskom, ktoré sú na pozadí ruskej vojny na Ukrajine čoraz napätejšie.
Menej ako 1 min. min.

19.6.2024 (SITA.sk) – V ruskom Vladivostoku v stredu odsúdili amerického vojaka za krádež a vyhrážanie sa vraždou. Muž dostal trest odňatia slobody na tri roky a deväť mesiacov.

Tridsaťštyriročný štábny seržant Gordon Black priletel do Vladivostoku za svojou priateľkou a zatkli ho minulý mesiac po tom, čo ho obvinila z toho, že ju okradol, uviedli americkí predstavitelia a ruské úrady.

Black sa mal vrátiť do Texasu

Vojak, ktorý je ženatý, bol umiestnený v Južnej Kórei a bol v procese návratu domov do Fort Cavazos v Texase, no namiesto toho odišiel do Ruska.

Ruské štátne tlačové agentúry Tass a RIA Novosti uviedli, že okrem väzenia musí Black zaplatiť odškodné 10-tisíc rubľov. Prokurátori pre neho žiadali vyšší trest, a to štyri roky a osem mesiacov odňatia slobody.

Zadržiavajú viacero Američanov

Blackovo zatknutie ešte viac komplikuje vzťahy USA s Ruskom, ktoré sú na pozadí ruskej vojny na Ukrajine čoraz napätejšie. V Rusku zadržiavajú viacero Američanov.

Medzi nimi sú napríklad bývalý príslušník námornej pechoty Paul Whelan a reportér novín Wall Street Journal Evan Gershkovich, ktorí sú obvinení zo špionáže.

Viac k témam: Americký vojak, Súdny proces
Zdroj: SITA.sk – Amerického vojaka Gordona Blacka odsúdili v Rusku za krádež a vyhrážanie sa vraždou na takmer štyri roky väzenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie