Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Americký akciový trh klesol

Utorok bol pre americký akciový trh najhorším obchodným dňom za posledné štyri týždne. Obavy z menšieho počtu redukcií úrokov Rastú obavy, že počet redukcií úrokov zo strany amerického Federálneho rezervného systému (Fed) v tomto roku bude menší, ako sa pôvodne očakávalo. To vzniklo vzhľadom na silnú ekonomiku USA, ktorá stále pokračuje. Analytici tiež upozornili, že […]
Menej ako 1 min. min.

Utorok bol pre americký akciový trh najhorším obchodným dňom za posledné štyri týždne.

Obavy z menšieho počtu redukcií úrokov
Rastú obavy, že počet redukcií úrokov zo strany amerického Federálneho rezervného systému (Fed) v tomto roku bude menší, ako sa pôvodne očakávalo. To vzniklo vzhľadom na silnú ekonomiku USA, ktorá stále pokračuje. Analytici tiež upozornili, že americké akcie sa za posledných šesť mesiacov príliš zdraželi, keďže stúpli o viac ako 20 percent.

Klesajúce indexy
Index S&P 500 klesol o 0,7 percenta na 5 205,81 bodu. Priemyselný index Dow Jones si odpísal 1 percento a uzavrel na úrovni 39 170,24 bodu. Technologický index Nasdaq tiež poklesol o 1 percento na 16 240,45 bodu. Malým firmám sa nedarilo lepšie, keďže index menších spoločností Russell 2000 klesol o 1,8 percenta na 2 065,04 bodu.

Pokles aj na ázijských trhoch
Negatívna nálada sa preniesla aj na ázijské akciové trhy. Hlavný japonský index Nikkei 225 v stredu stratil 0,97 percenta, index hongkonskej burzy Hang Seng oslabil o 1,35 percenta a čínsky akciový index Shanghai Composite si pohoršil o 0,18 percenta.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie