Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Americký akciový trh v pondelok ustúpil a ázijské akciové trhy v utorok uzavreli zmiešane

Americký akciový trh v pondelok ustúpil z rekordných úrovní, pričom dôvodom bola prekvapujúco dobrá správa o vývoji spracovateľského priemyslu USA. Tento fakt vyvolal otázku, do akej miery by Federálny rezervný systém (Fed) mohol v tomto roku zredukovať úrokové sadzby. Hoci správa o silnom priemysle je pozitívna, zároveň vyvoláva obavy o infláciu. Index S&P 500 si […]
Menej ako 1 min. min.

Americký akciový trh v pondelok ustúpil z rekordných úrovní, pričom dôvodom bola prekvapujúco dobrá správa o vývoji spracovateľského priemyslu USA.

Tento fakt vyvolal otázku, do akej miery by Federálny rezervný systém (Fed) mohol v tomto roku zredukovať úrokové sadzby. Hoci správa o silnom priemysle je pozitívna, zároveň vyvoláva obavy o infláciu.

Index S&P 500 si v pondelok odpísal 0,2 percenta a uzavrel na úrovni 5 243,77 bodu. Priemyselný index Dow Jones si pohoršil o 0,6 percenta na 39 566,85 bodu. Index malých spoločností Russell 2000 klesol o 1 percento na 2 102,84 bodu. Technologický Nasdaq však stúpol o 0,1 percenta na 16 396,83 bodu.

Ázijské akciové trhy v utorok uzavreli zmiešane. Hlavný tokijský index Nikkei 225 si prilepšil o 0,09 percenta, index hongkonskej burzy Hang Seng vzrástol o 2,17 percenta, ale čínsky Shanghai Composite si o 0,08 percenta pohoršil.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie