Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Amnesty International žiada slovenskú vládu, aby urobila viac pre prímerie v Gaze

Mimovládna organizácia Amnesty International Slovensko vyzýva slovenský vládu, aby podnikla kroky v prospech vyhlásenia okamžitého a trvalého prímeria v Pásme Gazy. Všetky štáty musia podľa Amnesty využiť dostupné možnosti, aby ovplyvnili konanie Izraela s cieľom zastaviť pozemné operácie v Rafahu a presadzovať prímerie všetkých strán. Informoval o tom riaditeľ Amnesty International Slovensko Rado Sloboda. “Opätovne […]
Menej ako 1 min.

Mimovládna organizácia Amnesty International Slovensko vyzýva slovenský vládu, aby podnikla kroky v prospech vyhlásenia okamžitého a trvalého prímeria v Pásme Gazy.

Všetky štáty musia podľa Amnesty využiť dostupné možnosti, aby ovplyvnili konanie Izraela s cieľom zastaviť pozemné operácie v Rafahu a presadzovať prímerie všetkých strán. Informoval o tom riaditeľ Amnesty International Slovensko Rado Sloboda.

“Opätovne vyzývame slovenskú vládu, aby podnikla všetky dostupné kroky vprospech vyhlásenia okamžitého atrvalého prímeria, ale aj aby sokamžitou účinnosťou zastavila vývoz zbraní asúčiastok zbraní do Izraela, odtajnila informácie ovývoze zbraní asúčiastok do Izraela azároveň apelovala na zastavenie vývozu zbraní uslovenských spojeneckých štátov, ako sú USA, Česká republika a ďalšie,” uviedol Sloboda.

Šéf CIA mieri do Európy s cieľom oživiť rokovania o prímerí v Gaze

“Slovensko musí urobiť viac,” zdôraznil Sloboda vo svojej správe.

Medzinárodný súdny dvor minulý týždeň nariadil Izraelu okamžite zastaviť vojenskú ofenzívu v meste Rafah na juhu Pásma Gazy. Prikázal taktiež otvoriť hraničný priechod Rafah a zabezpečil tak neobmedzený prístup humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy.

Izraelské útoky na Rafah napriek nariadeniu MSD pokračujú. Izraelský nálet v utečeneckom tábore Tal as-Sultán v západnej časti Rafahu si v nedeľu vyžiadal viac než 45 životov a desiatky zranených.

 Amnesty International Slovensko preto apeluje na slovenský vládu, aby podnikla kroky, ktoré povedú k vyhláseniu prímeria.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie