Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Analytici predikujú, kedy sa Bitcoin (BTC) vyšplhá na cenu 1 000 000 dolárov

Analytici predpovedajú, že Bitcoin (BTC) by mohol dosiahnuť hodnotu 200 000 dolárov už budúci rok a neuveriteľný 1 milión dolárov do roku 2033. Tieto odvážne predpovede sú založené na viacerých faktoroch, ktoré naznačujú, že Bitcoin je na prahu nového rastového cyklu. Bitcoin je v súčasnosti často predmetom špekulácií a rôznych predikcií rastu či poklesu. Ich […]
Menej ako 1 min. min.

Analytici predpovedajú, že Bitcoin (BTC) by mohol dosiahnuť hodnotu 200 000 dolárov už budúci rok a neuveriteľný 1 milión dolárov do roku 2033. Tieto odvážne predpovede sú založené na viacerých faktoroch, ktoré naznačujú, že Bitcoin je na prahu nového rastového cyklu. Bitcoin je v súčasnosti často predmetom špekulácií a rôznych predikcií rastu či poklesu. Ich dôveryhodnosť je niekedy problematická. Aj napriek tomu to považujeme za doklad o tom, že je Bitcoin žiadaný a akceptovaný.

Nový rastový cyklus

Analytici tvrdia, že Bitcoin sa momentálne nachádza v novom rastovom cykle, ktorý je podporovaný viacerými makroekonomickými faktormi a technickými indikátormi. Medzi hlavné faktory patrí zvyšujúca sa akceptácia kryptomien veľkými inštitucionálnymi investormi, znižujúca sa ponuka nových Bitcoinov (v dôsledku halvingu) a zvyšujúci sa dopyt zo strany retailových investorov.

Halving progress 4%. #Bitcoin pic.twitter.com/CUcOZaQkst

— Root 🥕 (@therationalroot) June 17, 2024

Rastúci záujem inštitucionálnych investorov o Bitcoin je jedným z hlavných hnacích motorov jeho rastu. Veľké finančné inštitúcie, ako sú hedge fondy, investičné banky a dokonca aj penzijné fondy, začínajú považovať Bitcoin za hodnotné aktívum a diverzifikáciu portfólia. Tento trend je podporený aj tým, že spoločnosti ako Tesla, MicroStrategy a Square doň investovali miliardy dolárov.

Ďalším dôležitým faktorom je znižujúca sa ponuka Bitcoinov na trhu. Každé štyri roky prechádza BTC procesom nazývaným halving, počas ktorého sa odmena pre ťažiarov za nový blok zníži na polovicu. To znamená, že menej nových Bitcoinov vstupuje do obehu, čo pri stále rastúcom dopyte vedie k zvyšovaniu ceny.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Záujem o Bitcoin od retailových investorov

Záujem retailových investorov o Bitcoin tiež prudko rastie. Tento rast je podporený širšou dostupnosťou investičných platforiem a produktov, ako sú BTC ETF. Práve tie umožňujú ľuďom investovať do Bitcoinu jednoduchšie a bezpečnejšie. Navyše, s rastúcim povedomím o kryptomenách a ich potenciáli ako ochrane proti inflácii stále viac ľudí začína vnímať Bitcoin ako spoľahlivý spôsob ukladania hodnoty.

Retail $BTC traders are ~68% net long.

If this ratio falls price will rise.

If this ratio rises price will fall.

Currently ~65,500.

TRDR🔸 pic.twitter.com/2x2H8tMmRk

— Swap (@5waps) June 18, 2024

Technické analýzy tiež naznačujú, že BTC je na prahu výrazného rastu. Grafy ukazujú tvorbu vzorcov, ktoré historicky predchádzali výrazným cenovým nárastom. Medzi tieto indikátory patrí napríklad prekonanie historických maximálnych hodnôt a vytváranie vyšších miním, čo signalizuje rastúci trend.

Predpovede, že Bitcoin dosiahne 1 milión dolárov do roku 2033, sú založené na predpoklade, že súčasné trendy budú pokračovať a ešte sa zintenzívnia. Ak sa BTC stane globálne akceptovaným aktívom a bude používaný ako digitálne zlato, jeho hodnota by mohla dosiahnuť tieto úrovne. V kombinácii so znižujúcou sa ponukou a rastúcim dopytom môže cena Bitcoinu naďalej rásť exponenciálne.

Predpovede o výraznom raste ceny Bitcoinu sú síce odvážne, ale nie nereálne. S rastúcim záujmom inštitucionálnych a retailových investorov, znižujúcou sa ponukou a silnými technickými indikátormi môže BTC skutočne dosiahnuť nové výšky. Ako vždy, je dôležité si uvedomiť, že investovanie do kryptomien prináša aj riziká. Je preto nevyhnutné vykonávať dôkladný výskum a byť pripravený na volatilitu trhu.

The post Analytici predikujú, kedy sa Bitcoin (BTC) vyšplhá na cenu 1 000 000 dolárov appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie