Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Analýza dynamiky trhu s Ethereom a signály volatility

Otvorený záujem o Ethereum na Chicagskej komoditnej burze (CME) sa vyšplhal na úroveň zaznamenanú v marci, čo naznačuje potenciálne zvýšenie volatility cien. Tento opätovný nárast otvoreného záujmu možno pripísať rôznym faktorom vrátane nálady na trhu, správania investorov a makroekonomických podmienok. Úroveň podpory ceny Etherea na úrovni 3 500 USD bola prekonaná, pričom je možná likvidácia […]
Menej ako 1 min. min.

Otvorený záujem o Ethereum na Chicagskej komoditnej burze (CME) sa vyšplhal na úroveň zaznamenanú v marci, čo naznačuje potenciálne zvýšenie volatility cien. Tento opätovný nárast otvoreného záujmu možno pripísať rôznym faktorom vrátane nálady na trhu, správania investorov a makroekonomických podmienok.

Úroveň podpory ceny Etherea na úrovni 3 500 USD bola prekonaná, pričom je možná likvidácia až na úroveň 3 300 USD. Tento cenový pohyb odráža prirodzené riziká a príležitosti v rámci trhov s kryptomenami. Zvýšený otvorený záujem o ETH CME naznačuje, že tradičné finančné trhy sa o Ethereum ako triedu aktív intenzívne zaujímajú. Súčasný otvorený záujem odzrkadľuje úrovne z marca, ktoré boli blízko tohtoročného trhového maxima, a teraz dosahuje rozšírenú hodnotu 1,25 miliardy USD.

Nárast objemu zaznamenal aj perpetuálny derivátový pár Binance ETH/USD, ktorý prekročil 1 miliardu USD, pričom výrazný nárast bol zaznamenaný v priebehu minulého týždňa. Celkový otvorený záujem o ETH vo všetkých pároch Binance dosiahol 4,7 miliardy USD. Zaujímavé je, že záporná miera financovania sa dotkla len Bybit a Kraken, dvoch významných kryptomenových búrz. Nedávny pokles cien viedol k dominancii dlhých pozícií a zvýšeniu pomeru dlhých a krátkych pozícií.

Napriek nedávnemu poklesu cien boli likvidácie relatívne nízke. Sektor decentralizovaných financií (DeFi) čelí hrozbe 1,5 miliardy USD v likvidovateľnej hodnote, pričom 1,1 miliardy USD je sústredených v Maker DAO. Cieľový cenový pokles likvidácie sa znížil na 3 400 USD, zatiaľ čo menšie pozície klesli na 3 300 USD. Naopak, viac ako 330 miliónov USD v likvidovateľných pozíciách môže byť cielených nad 3 600 USD. V nasledujúcich dňoch by viaceré likvidačné pásma mohli ešte zvýšiť volatilitu.

Keďže Ethereum po strate úrovne podpory 3 500 USD prehodnocuje svoj rast, pozorne sa sleduje jeho potenciál ETF a vplyv jeho ceny na ekosystém DeFi. Na základe úrovní futures na CME môže Ethereum v budúcnosti čeliť väčšej volatilite.

Otvorený záujem o futures na CME naznačuje, ako sa na Ethereum pozerá hlavný finančný prúd. Pri súčasnom otvorenom záujme, ktorý sa podobá marcovým úrovniam, blízkym tohtoročnému trhovému vrcholu, expanzia otvoreného záujmu v CME futures na 1,25 miliardy USD naznačuje, že trhovú cenu ETH môže predchádzať volatilita.

Na záver možno konštatovať, že trh s Ethereom sa nachádza v kritickom bode, pričom ukazovatele poukazujú na zvýšenú volatilitu. Investori a obchodníci by mali byť opatrní a o vývoji na trhu by mali byť informovaní. Zvýšený otvorený záujem na CME a aktivita na Binance naznačujú, že Ethereum zostáva v centre záujmu v oblasti kryptomien s možnými dôsledkami pre širšie finančné trhy. Vzhľadom na vývoj situácie bude nevyhnutné tieto ukazovatele pozorne sledovať, aby bolo možné efektívne sa pohybovať v búrlivých vodách trhu s kryptomenami.

Zdroj: TradingView

Príspevok Analýza dynamiky trhu s Ethereom a signály volatility je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie