Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Analýza maloobchodného dopytu po Bitcoine

V posledných mesiacoch sme boli svedkami výrazného poklesu v maloobchodnom dopyte po Bitcoine, ktorý dosiahol päťmesačné minimum. Tento jav môže byť pre niektorých znepokojujúci, avšak pre analytikov kryptomeny môže signalizovať potenciál pre budúce cenové rally. Axel Adler, autor z CryptoQuant, poznamenal, že podobný pokles dopytu v januári tohto roku predchádzal impozantnému nárastu ceny Bitcoinu o […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných mesiacoch sme boli svedkami výrazného poklesu v maloobchodnom dopyte po Bitcoine, ktorý dosiahol päťmesačné minimum. Tento jav môže byť pre niektorých znepokojujúci, avšak pre analytikov kryptomeny môže signalizovať potenciál pre budúce cenové rally. Axel Adler, autor z CryptoQuant, poznamenal, že podobný pokles dopytu v januári tohto roku predchádzal impozantnému nárastu ceny Bitcoinu o 75% v nasledujúcich dvoch mesiacoch.

Podľa Adlera, priemerná mesačná zmena dopytu medzi retailovými investormi, teda tými, ktorí majú objem prevodov do 10 000 dolárov, klesla za posledných 30 dní na záporných 17%. Tento údaj je zaujímavý, keďže podobný pokles na -18% v januári bol spojený s nárastom ceny Bitcoinu zo 40 000 dolárov na 70 000 dolárov. Tento nárast bol ešte umocnený schválením spotových Bitcoinových fondov obchodovaných na burze (ETF) v Spojených štátoch, čo viedlo k historickému maximu Bitcoinu na úrovni 73 679 dolárov v polovici marca.

The average monthly change in demand for bitcoins from retail investors <$10K has fallen to -17%.

A similar previous drop to -18% ended with an increase from 40K to 70K. pic.twitter.com/KKXoCddfxs

— Axel Adler Jr (@AxelAdlerJr) June 10, 2024

Adler tiež poznamenal, že retailoví investori rýchlo reagujú na zmeny na trhu, čo môže byť dôležitým faktorom pri predpovedaní budúcich trhových trendov. V máji použil Adler rovnaké meradlo na ukázanie, že dopyt klesol o 31% za 17 dní pred 24. májom, čo naznačuje, že retailoví investori sú citliví na trhové pohyby a môžu rýchlo meniť svoje investičné stratégie.

Zvýšený záujem o GameStop a Ethereum v tom istom období môže tiež naznačovať, že investori hľadajú alternatívne možnosti v oblasti digitálnych aktív. Tento trend môže byť ovplyvnený aj počiatočným schválením spotových ETF pre Ethereum, čo môže naznačovať zmenu v percepcii rizika a diverzifikácie portfólia medzi kryptomenami.

Predpovede trhového rally sú vždy špekulatívne, ale súčasný pokles dopytu po Bitcoine môže byť pre investorov príležitosťou. Ak sa história zopakuje, môžeme byť svedkami ďalšieho významného nárastu ceny Bitcoinu. Avšak, ako vždy, je dôležité pripomenúť, že investovanie do kryptomien je spojené s vysokým rizikom a investori by mali konať opatrne a informovane.

V kontexte globálnej ekonomiky a meniacich sa trhových podmienok, je dôležité sledovať rôzne indikátory a analytické nástroje, ktoré môžu poskytnúť hlbší výhľad do možných budúcich trendov. Sledovanie maloobchodného dopytu po Bitcoine a jeho vplyvu na trhové ceny je len jedným z mnohých aspektov, ktoré by mali byť zvážené pri tvorbe investičných rozhodnutí.

Zdroj: X

Príspevok Analýza maloobchodného dopytu po Bitcoine je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie