Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Analýza nedávneho poklesu ceny Bitcoinu

Trh s kryptomenami zaznamenal výrazný pokles, pričom cena Bitcoinu klesla pod hranicu 54 000 USD. Tento pohyb ceny viedol k značnému množstvu likvidácií, čo spôsobilo chaos na trhu s kryptomenami. V priebehu štyroch hodín bolo zlikvidovaných približne 93 miliónov dolárov, čo ovplyvnilo tisíce obchodníkov. Pokles hodnoty Bitcoinu nie je ojedinelou udalosťou, ale súčasťou širšieho trendu […]
Menej ako 1 min. min.

Trh s kryptomenami zaznamenal výrazný pokles, pričom cena Bitcoinu klesla pod hranicu 54 000 USD. Tento pohyb ceny viedol k značnému množstvu likvidácií, čo spôsobilo chaos na trhu s kryptomenami. V priebehu štyroch hodín bolo zlikvidovaných približne 93 miliónov dolárov, čo ovplyvnilo tisíce obchodníkov.

Pokles hodnoty Bitcoinu nie je ojedinelou udalosťou, ale súčasťou širšieho trendu pozorovaného počas uplynulého týždňa. Cena sa v porovnaní s predchádzajúcim dňom znížila o 3,5 % a dosiahla najnižšiu hodnotu 53 810 USD, čo je úroveň, ktorá nebola zaznamenaná od začiatku augusta. Za posledných 24 hodín klesla cena Bitcoinu voči americkému doláru o 4,5 %, pričom za posledný týždeň klesla o 6,5 %, za posledné dva týždne o 10,6 % a za posledných 30 dní o 3,9 %.

V piatok o 11:30 EDT sa cena Bitcoinu pohybovala mierne nad úrovňou 54 000 USD, pričom objem obchodov sa vyšplhal na 39,26 mld. Tento objem však do veľkej miery odrážal predajný tlak na trhu. Na trhu s derivátmi boli len za posledné štyri hodiny zlikvidované dlhé pozície Bitcoinu v hodnote približne 45,96 milióna USD. Celková likvidácia, zahŕňajúca dlhé aj krátke pozície v celej kryptoekonomike, dosiahla v tomto období 93,36 milióna USD.

Za posledných 24 hodín bolo zlikvidovaných celkovo 163,8 milióna USD, čo malo vplyv na 49 365 obchodníkov. V čase písania tohto článku sa Bitcoin o 11:40 východného času obchoduje za 54 207 USD za mincu.

Nedávny pokles aktivity Bitcoinu naznačuje znížený záujem o trh s kryptomenami. Tento pokles sa zhoduje s najnovšou správou o zamestnanosti v USA, ktorá ovplyvnila trh ocenením rastúceho rizika recesie. Napriek súčasnému medvediemu sentimentu niektorí analytici špekulujú, že nespotrebované transakčné výstupy Bitcoinu (UTXO) by mohli signalizovať potenciálnu rally, ktorá by mohla viesť k novému historickému maximu.

Trhoví analytici diskutovali aj o možnosti ďalšieho poklesu ceny Bitcoinu, potenciálne o 20 %, po znížení sadzieb Federálneho rezervného systému. Zároveň to však považujú za príležitosť na nákup, keďže z historického hľadiska bolo obdobie od októbra do apríla pre Bitcoin silné.

Kryptotrhy sú známe svojou volatilitou a takéto poklesy nie sú nezvyčajné. Obchodníkom a investorom sa odporúča, aby pred prijatím investičných rozhodnutí vykonali dôkladný prieskum a zvážili riziká. Súčasné podmienky na trhu predstavujú výzvy aj príležitosti a uvidíme, ako sa bude trh vyvíjať v nasledujúcich dňoch a týždňoch.

Príspevok Analýza nedávneho poklesu ceny Bitcoinu je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie