Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Analýza pohybov ceny Bitcoinu

Dňa 30. júna 2024 volatilita Bitcoinu prudko vzrástla, keď sa obchodníci pripravovali na očakávaný „zaujímavý“ posun v trajektórii ceny BTC. 1-hodinový graf BTC/USD naznačoval prudký nárast na vnútrodenné maximá na úrovni 61 668 USD , pričom sa zotavil z lokálneho minima 59 950 USD z predchádzajúceho dňa. Toto zotavenie znamenalo výrazný odraz nad kľúčovú hranicu […]
Menej ako 1 min. min.

Dňa 30. júna 2024 volatilita Bitcoinu prudko vzrástla, keď sa obchodníci pripravovali na očakávaný „zaujímavý“ posun v trajektórii ceny BTC. 1-hodinový graf BTC/USD naznačoval prudký nárast na vnútrodenné maximá na úrovni 61 668 USD , pričom sa zotavil z lokálneho minima 59 950 USD z predchádzajúceho dňa. Toto zotavenie znamenalo výrazný odraz nad kľúčovú hranicu 60 000 USD v atmosfére neistoty týkajúcej sa podpory ceny BTC.

Nálada na trhu bola zmesou opatrnosti a očakávania, keďže ponuky sa objavili pod spotovou cenou niekoľko hodín pred uzavretím týždenných, mesačných a štvrťročných sviečok. Podľa Daan Crypto Trades, populárneho obchodníka, bolo pod cenu umiestnených viac ako 500 miliónov USD v ponukách, pričom väčšina z nich bola neskôr stiahnutá, a otvorený záujem rástol. To naznačovalo, že by nemuselo dôjsť k obvyklej víkendovej cenovej akcii, pričom koniec štvrťroka zvyčajne podnecuje pozoruhodné pohyby.

Monitorovací zdroj CoinGlass zdôraznil 60 583 USD ako kľúčovú úroveň likvidity smerom nadol, pričom zhluk ponúk siahal až po 59 500 USD. Naopak, likvidita smerom nahor sa posunula vyššie, keď cena počas dňa zamierila nad 61 600 USD.

Mapa likvidity pre BTC poskytla vizuálne znázornenie týchto posunov, pričom označila oblasti koncentrovaných ponúk a dopytov. Tieto údaje sú kľúčové pre obchodníkov aj investorov, pretože ponúkajú pohľad na potenciálne úrovne podpory a odporu, ktoré by mohli ovplyvniť budúci pohyb ceny.

Keď sa ponoríme do zložitostí dynamiky cien Bitcoinu, je nevyhnutné vziať do úvahy širší kontext trhu s kryptomenami. Pri formovaní smerovania trhu zohrávajú významnú úlohu faktory, ako sú vládne nariadenia, inštitucionálne investície a technologický pokrok.

Nedávne správy napríklad odhalili, že David Portnoy plánuje investovať 10 miliónov dolárov do Bitcoinu, ak jeho cena klesne pod 50 tisíc dolárov. Takýto odvážny krok vysokopostaveného investora by mohol mať vlnový efekt na náladu na trhu a cenu. Okrem toho rozhodnutie nemeckej vlády predať BTC v hodnote 2,8 miliardy USD spôsobilo rozruch, pričom cena Bitcoinu odmietla hranicu 62 000 USD.

Na záver možno povedať, že koniec štvrťroka je pre trh s kryptomenami často časom zamyslenia a predpovedí. Pohyby ceny Bitcoinu, najmä uzavretie trojitej sviečky a potenciálny návrat na úroveň 61,5 tisíca dolárov, slúžia ako pripomienka volatility digitálneho aktíva a príležitostí, ktoré predstavuje. Pri ďalšom vývoji bude zaujímavé sledovať, ako budú tieto faktory spolu s náladou na trhu a globálnymi ekonomickými podmienkami naďalej ovplyvňovať cestu Bitcoinu v neustále sa meniacom prostredí kryptomien.

Zdroj: tradingView, X

Príspevok Analýza pohybov ceny Bitcoinu je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie