Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Analýza poklesu objemu Solana Stablecoin

Ekosystém blockchainu sa neustále vyvíja a s ním aj metriky, ktoré merajú jeho stav a aktivitu. Jednou z takýchto metrík je objem prevodov stablecoinov, čo sú kryptomeny určené na udržiavanie stabilnej hodnoty vo vzťahu k určitému aktívu, zvyčajne fiat mene, ako je americký dolár. V poslednom čase zaznamenal blockchain Solana výrazný pokles objemu prevodov stablecoinov, […]
Menej ako 1 min. min.

Ekosystém blockchainu sa neustále vyvíja a s ním aj metriky, ktoré merajú jeho stav a aktivitu. Jednou z takýchto metrík je objem prevodov stablecoinov, čo sú kryptomeny určené na udržiavanie stabilnej hodnoty vo vzťahu k určitému aktívu, zvyčajne fiat mene, ako je americký dolár. V poslednom čase zaznamenal blockchain Solana výrazný pokles objemu prevodov stablecoinov, čo vyvolalo otázky a obavy v rámci kryptokomunity.

Solana, známa svojimi vysokorýchlostnými transakciami a nízkymi poplatkami, bola stúpajúcou hviezdou v blockchainovom priestore, o ktorej sa často hovorilo ako o potenciálnom konkurentovi Etherea. Hlásila denné objemy stablecoinových prevodov v rozsahu 75 až 100 miliárd dolárov. Nedávne údaje však naznačujú drastický pokles na približne 7 miliárd USD denne. Tento náhly pokles nezostal bez povšimnutia, pričom zástancovia kryptomien spochybňujú oprávnenosť predtým uvádzaných objemov a naznačujú, že mohli byť nafúknuté.

Analytická a on-chain fundamentálna platforma Artemis.xyz odhalila v polovici júna 2024 prudký pokles objemu prevodov stablecoinov na sieti Solana. Pred týmto obdobím Solana viedla v objeme stablecoinov, pričom jej priemerný denný objem sa pohyboval medzi 75 a 100 miliardami USD. Dňa 12. júna 2024 však tieto údaje prudko klesli a Solana sa v rebríčku objemu stablecoinových prevodov prepadla pod Ethereum a Tron, pričom jej objem klesol na 10 miliárd USD.

Wazz Crypto, obhajca kryptomien, bol medzi prvými, kto koncom januára 2024 upozornil na anomálie v objemoch stablecoinov Solana. Wazz poukázal na výraznú odchýlku v objemoch stablecoinových prevodov Solany, ktoré údajne v priebehu šiestich mesiacov prudko vzrástli z 200 – 300 miliónov USD na ohromujúcich 30 miliárd USD. Wazz naznačil, že nafúknutý objem bol spôsobený predovšetkým systémom Phoenix dex, kde sa všetky príkazy, či už vyplnené alebo nevyplnené, zaznamenávali on-chain, čo viedlo k umelému zvýšeniu objemu prevodov.

Dôsledky tohto poklesu sú rôzne. Pre investorov a používateľov blockchainu Solana vyvoláva obavy o spoľahlivosť objemových metrík a potenciál manipulácie s trhom. Pre širší trh s kryptomenami zdôrazňuje potrebu transparentnosti a presného vykazovania aktivity na blockchaine. V priebehu vývoja situácie bude pre platformy a účastníkov kľúčové pracovať na vytvorení dôvery a integrity metrík, ktoré predstavujú pulz sveta blockchainu.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Analýza poklesu objemu Solana Stablecoin je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie