Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Analýza poklesu transakcií na Bitcoinovom protokole Runes

V posledných dňoch sme boli svedkami výrazného poklesu transakcií na Bitcoinovom protokole Runes, ktorý zaznamenal až 88% pokles oproti svojmu mesačnému maximu. Tento pokles má významný dopad na príjmy ťažiarov, ako aj na celkovú dynamiku Bitcoinového ekosystému. Runes, ktorý je relatívne novým prídavkom do Bitcoinového blockchainu, bol pôvodne navrhnutý ako spôsob, ako zefektívniť a rozšíriť […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných dňoch sme boli svedkami výrazného poklesu transakcií na Bitcoinovom protokole Runes, ktorý zaznamenal až 88% pokles oproti svojmu mesačnému maximu. Tento pokles má významný dopad na príjmy ťažiarov, ako aj na celkovú dynamiku Bitcoinového ekosystému.

Runes, ktorý je relatívne novým prídavkom do Bitcoinového blockchainu, bol pôvodne navrhnutý ako spôsob, ako zefektívniť a rozšíriť použitie Bitcoinu prostredníctvom špeciálnych transakcií. Avšak, podľa údajov z Dune Analytics, počet denných transakcií klesol na priemerných 37 820 medzi 22. a 28. júnom, pričom 24. jún mal najnižší počet transakcií od spustenia protokolu.

Tento pokles je zaujímavý nielen z hľadiska kvantity, ale aj z hľadiska jeho vplyvu na príjmy ťažiarov. Bitcoinoví baníci, ktorí závisia od transakčných poplatkov ako zdroja príjmu, zaznamenali výrazný pokles ziskov. Zatiaľ čo v apríli zarobili na runách rekordných 844 Bitcoinov, za posledných šesť dní to bolo menej ako dva Bitcoiny.

Tento trend je v kontraste s predchádzajúcimi správami, ktoré naznačovali, že transakcie Runes generovali významné príjmy v poplatkoch za bitcoinové siete po rozpůlení, s kumulatívnymi výnosmi dosahujúcimi 117 miliónov dolárov. Výrazný pokles transakcií a príjmov z poplatkov môže mať dlhodobé dôsledky pre ekosystém Runes a bitcoinovú sieť ako celok.

Okrem toho, pokles transakcií Runes môže byť spojený s celkovým poklesom aktivity na bitcoinovej sieti, ktorý bol pozorovaný aj v prípade iných protokolov a aplikácií. Napríklad, v februári 2024 ťažiari Bitcoinu zaznamenali pokles transakcií a ziskov z poplatkov kvôli nižšej aktivite s Ordinals.

Je dôležité sledovať tieto trendy, pretože môžu naznačovať zmeny v správaní a preferenciách užívateľov bitcoinu. Zatiaľ čo niektorí analytici predpokladajú, že tento pokles je dočasný a že Runes bude naďalej pritahovať vývojárov a užívateľov k bitcoinu, iní upozorňujú na potrebu adaptácie a inovácie v rámci protokolu, aby zostal relevantný a udržateľný.

V tejto chvíli je nevyhnutné, aby vývojári a komunita Runes analyzovali príčiny tohto poklesu a prijali opatrenia na zlepšenie situácie. Či už ide o zlepšenie používateľského rozhrania, zvýšenie povedomia o protokole, alebo implementáciu nových funkcií, je zrejmé, že Runes musí reagovať na tieto výzvy, aby si udržal svoje miesto v rýchlo sa meniacom svete kryptomien.

Zdroj: Binance News

Príspevok Analýza poklesu transakcií na Bitcoinovom protokole Runes je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie