Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Analýza Trendov v Protokole Runy Bitcoinu: Zmeny po Halvingu

V posledných týždňoch sme boli svedkami zaujímavého vývoja v ekosystéme Bitcoinu, konkrétne v súvislosti s protokolom Runy. Tento protokol, ktorý bol spustený krátko po poslednom halvingu, mal za cieľ priniesť novú dimenziu do sveta Bitcoinu prostredníctvom tzv. runových nápisov. Tieto nápisy, ktoré umožňujú ukladanie malých kúskov dát priamo do Bitcoinového blockchainu, vyvolali veľké očakávania a […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných týždňoch sme boli svedkami zaujímavého vývoja v ekosystéme Bitcoinu, konkrétne v súvislosti s protokolom Runy. Tento protokol, ktorý bol spustený krátko po poslednom halvingu, mal za cieľ priniesť novú dimenziu do sveta Bitcoinu prostredníctvom tzv. runových nápisov. Tieto nápisy, ktoré umožňujú ukladanie malých kúskov dát priamo do Bitcoinového blockchainu, vyvolali veľké očakávania a vzrušenie v kryptomenovej komunite.

V období tesne po spustení protokolu sme boli svedkami výrazného nárastu aktivity, ktorá sa odzrkadlila aj v poplatkoch za transakcie. Výška poplatkov sa v niektorých prípadoch vyšplhala až na 240 dolárov za prevod, čo naznačovalo silný záujem o nový protokol. Avšak, ako ukazujú nedávne údaje, tento počiatočný záujem začal postupne upadať.

Najaktívnejší deň pre runné mincovne bol 26. apríl, kedy bolo zaznamenaných tisíce leptov. Od tohto dátumu však aktivita výrazne klesla. Napríklad, 30. apríla bolo do blockchainu pridaných 86 047 leptov, ale za posledných 18 dní sa ich počet znížil na iba 6 122. Tento pokles aktivity bol sprevádzaný aj znížením poplatkov, čo môže naznačovať, že počiatočné nadšenie pre protokol Runy sa postupne vytráca.

Zaujímavým aspektom je aj finančný dopad na ťažiarov Bitcoinu. Od spustenia protokolu zarobili na poplatkoch z run 4,56 milióna dolárov, pričom väčšina z týchto príjmov pochádzala z obdobia medzi 19. aprílom a 30. aprílom. Tento fakt poukazuje na to, že najväčší záujem o runy bol práve v tomto časovom rámci.

Údaje z Dune Analytics tiež ukazujú, že od 20. apríla došlo k výraznému spomaleniu v počte radových nápisov. Denná aktivita klesla pod 35 000 nápisov, čo je výrazný pokles oproti predchádzajúcim týždňom. Tento trend môže byť dôsledkom viacerých faktorov, vrátane nasýtenia trhu, zmeny v percepcii hodnoty runových nápisov, alebo jednoducho prirodzeného cyklu vzostupov a pádov, ktorý je pre kryptomeny typický.

Napriek tomu, že počiatočné nadšenie pre nápisy runy a ordinálov bolo silné, údaje naznačujú, že vzrušenie sa znížilo. Je možné, že komunita sa teraz sústredí na iné aspekty Bitcoinu alebo že trh s runami prechádza konsolidačnou fázou. V každom prípade bude zaujímavé sledovať, ako sa situácia vyvinie v nasledujúcich mesiacoch a aký vplyv to bude mať na celkový ekosystém Bitcoinu.

Záverom možno povedať, že protokol Runy priniesol do sveta Bitcoinu nový prvok, ktorý mal potenciál zmeniť spôsob, akým vnímame a používame túto kryptomenu. Avšak, ako ukazuje nedávny vývoj, nadšenie a aktivita sú často volatilné a môžu sa meniť rýchlejšie, než by sme očakávali. Preto je dôležité zostať informovaný a sledovať najnovšie trendy a analýzy v tomto dynamickom a neustále sa meniacom odvetví.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Analýza Trendov v Protokole Runy Bitcoinu: Zmeny po Halvingu je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie