Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Analýza turbulencií na trhu s Bitcoinom

Trh s kryptomenami nedávno zaznamenal výrazný pokles, čo viedlo k vlne likvidácií, ktoré spôsobili šok v celom odvetví. Dňa 24. júna 2024 cena Bitcoinu prelomila hranicu 61 000 USD, keď sa zintenzívnil medvedí tlak, čo viedlo k likvidáciám v hodnote viac ako 320 miliónov USD v priebehu 24 hodín. Tento pohyb na trhu poškodil najmä […]
Menej ako 1 min. min.

Trh s kryptomenami nedávno zaznamenal výrazný pokles, čo viedlo k vlne likvidácií, ktoré spôsobili šok v celom odvetví. Dňa 24. júna 2024 cena Bitcoinu prelomila hranicu 61 000 USD, keď sa zintenzívnil medvedí tlak, čo viedlo k likvidáciám v hodnote viac ako 320 miliónov USD v priebehu 24 hodín.

Tento pohyb na trhu poškodil najmä býčích obchodníkov, ktorí nedokázali udržať kľúčové cenové úrovne, keďže Bitcoin sa obchodoval na nižších úrovniach, čo vyvolalo obavy z možného poklesu k psychologicky dôležitej hranici 60 000 USD. Vplyv sa neobmedzil len na Bitcoin; trh altcoinov bol tiež svedkom krviprelievania, pričom Ethereum sa snažilo udržať nad úrovňou 3 300 USD. Ďalšie významné altcoiny ako Solana, BNB a XRP sa zbavili značnej časti svojich nedávnych ziskov, pričom Uniswap a Maker boli najväčšími porazenými spomedzi 50 najväčších mincí podľa trhovej kapitalizácie, keď za posledný deň klesli o 12 %, resp. 9 %.

Z údajov spoločnosti Coinglass vyplýva, že takmer 132 miliónov dolárov z likvidácií pripadlo len na Bitcoin. Dlhé pozície, ktoré vsádzali na rast cien, tvorili väčšinu zlikvidovaných obchodov, a to vo výške takmer 122 miliónov USD v priebehu 24 hodín, zatiaľ čo krátke pozície predstavovali približne 9,9 milióna USD. Len za posledných 12 hodín boli zlikvidované dlhé pozície v hodnote viac ako 95 miliónov USD.

Celkovo bolo za posledných 24 hodín zlikvidovaných viac ako 85 440 obchodov.

Nedávna likvidačná vlna podčiarkuje vysokú volatilitu a riziko spojené s trhom kryptomien. Obchodníci, najmä tí, ktorí využívajú pákový efekt, boli zaskočení rýchlym poklesom cien. Dlhé pozície s pákovým efektom boli zasiahnuté najviac, keďže trh si neudržal býčiu dynamiku, ktorú mnohí očakávali.

Táto udalosť slúži ako jasná pripomienka dôležitosti riadenia rizík a potenciálnych dôsledkov vysokej páky pri obchodovaní. Keďže trh naďalej prechádza týmito turbulentnými časmi, investori aj obchodníci musia byť opatrní a musia zostať informovaní o prebiehajúcom vývoji v oblasti kryptomien. Nedávne likvidácie môžu tiež podnietiť prehodnotenie stratégií a prijatie konzervatívnejších prístupov s cieľom zmierniť podobné udalosti v budúcnosti.

Zdroj: TradingView

Príspevok Analýza turbulencií na trhu s Bitcoinom je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie