Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Analýza vplyvu odlivu ETF Ether na dynamiku ceny ETH

Trh s kryptomenami opäť ukázal svoju volatilnú povahu, pričom Ethereum (ETH) zaznamenal výrazný pokles o 8 %, keďže ETF (Exchange-Traded Funds) zaznamenali výrazný odlev prostriedkov. Táto udalosť vyvolala medzi investormi a analytikmi obavy a diskusie o dôsledkoch takýchto pohybov na cenu a stabilitu ETH. Dňa 24. júla ETF Ether zaznamenali odlev 133 miliónov USD, čo […]
Menej ako 1 min. min.

Trh s kryptomenami opäť ukázal svoju volatilnú povahu, pričom Ethereum (ETH) zaznamenal výrazný pokles o 8 %, keďže ETF (Exchange-Traded Funds) zaznamenali výrazný odlev prostriedkov. Táto udalosť vyvolala medzi investormi a analytikmi obavy a diskusie o dôsledkoch takýchto pohybov na cenu a stabilitu ETH.

Dňa 24. júla ETF Ether zaznamenali odlev 133 miliónov USD, čo sa zhodovalo s prudkým nárastom predajného tlaku, ktorý stlačil cenu Etherea až do pásma 3 100 USD. Najmä ETF Grayscale ETH Trust zaznamenal odlev 327 miliónov USD, zatiaľ čo ETF Fidelity Ether zaznamenal prílev 74,4 milióna USD. Tento rozdiel v pohyboch fondov naznačuje zložitú situáciu, v ktorej rozhodujúcu úlohu zohráva nálada investorov a strategické umiestnenie.

Odlevy z ETF Ethereum nie sú izolovanými prípadmi, ale súčasťou širšieho trendu ovplyvňujúceho trh s kryptomenami. Napríklad aj Bitcoin (BTC) a Solana (SOL) čelili tlaku na pokles, čo prispelo k viac ako 4 % poklesu kumulatívnej trhovej kapitalizácie kryptomien, ktorá klesla na 2,32 bilióna USD.

Z údajov vyplýva, že čistý odlev zo spotových ETF ETH 24. júla dosiahol 133 miliónov USD, pričom celkový objem obchodov predstavoval 1,05 miliardy USD. Mini ETF Grayscale ETH zaznamenal prílev približne 46 miliónov USD, zatiaľ čo Bitwise Ethereum ETF (ETHW) zaznamenal prílev 29,64 milióna USD, čím celková čistá hodnota aktív spotových ETF na Ether dosiahla v druhý deň 9,538 miliardy USD.

Zavedenie nových investičných produktov spojených s Ethereom malo na trh výrazný vplyv. Za posledných 60 dní sa cena ETH znížila o 16 %. Tento pokles odráža citlivosť cien ETH na prílev a odlev ETF, ako uviedla spoločnosť Kaiko zaoberajúca sa prieskumom trhu. Firma naznačuje, že cena Etherea by mohla byť obzvlášť citlivá na denné čísla prílevu, keď sa začne obchodovať so schválenými spotovými ETF.

Nedávne odlevy z ETF na ethereum by mohli mať tlmiaci účinok na nadšenie sprevádzajúce spustenie týchto investičných produktov. Predstavuje však aj príležitosti pre obchodníkov a investorov, ktorí sa dokážu orientovať vo výkyvoch trhu. Dlhodobý výhľad pre Ethereum zostáva predmetom diskusií, pričom niektorí analytici predpovedajú pozitívnu trajektóriu, keďže prijatie ETF ETH vedie k neustálemu prílevu finančných prostriedkov, čo môže viesť k rastu cien.

Na záver možno konštatovať, že nedávne odlevy z ETF na ethereum slúžia ako pripomienka neodmysliteľných rizík a príležitostí na trhu kryptomien. Investori musia zostať ostražití a informovaní, aby mohli prijímať strategické rozhodnutia, ktoré sú v súlade s ich toleranciou voči riziku a investičnými cieľmi. Keďže trh sa naďalej vyvíja, vzájomné pôsobenie medzi pohybmi ETF a cenami ETH bude pravdepodobne aj naďalej rozhodujúcim faktorom, ktorý budú účastníci trhu sledovať.

Zdroj: MSN Money

Príspevok Analýza vplyvu odlivu ETF Ether na dynamiku ceny ETH je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie