Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Andrej Babiš dúfa, že novú frakciu sa podarí ustanoviť už budúci týždeň

Predseda českého opozičného hnutia ANO Andrej Babiš dúfa, že novú frakciu v Európskom parlamente (EP) “Patrioti pre Európu”, ktorej vznik oznámil spolu s ďalšími politikmi v nedeľu (30.6.), sa podarí ustanoviť budúci týždeň. Napísal to v utorok na sociálnej sieti X a predstavil program. “Pre EÚ máme spoločný program:1) Chceme, aby rozhodovali suverénne členské štáty, […]
Menej ako 1 min. min.

Predseda českého opozičného hnutia ANO Andrej Babiš dúfa, že novú frakciu v Európskom parlamente (EP) “Patrioti pre Európu”, ktorej vznik oznámil spolu s ďalšími politikmi v nedeľu (30.6.), sa podarí ustanoviť budúci týždeň. Napísal to v utorok na sociálnej sieti X a predstavil program.

Pre EÚ máme spoločný program:1) Chceme, aby rozhodovali suverénne členské štáty, nie Európska komisia prostredníctvom európskych peňazí.2) Chceme zastaviť nelegálnu migráciu, ktorá ohrozuje našu kultúru a hodnoty.3) Chceme zmeniť Green Deal, ktorý ničí náš priemysel a poľnohospodárstvo,” uviedol Babiš a dodal, že “frakciu vymenujú už budúci týždeň.”

Rokovania o založení frakcie ‘Patrioti pre Európu‘ stále prebiehajú. Som rád, že na našu výzvu reagujú ďalšie strany a europoslanci a dúfam, že už budúci týždeň sa nám podarí frakciu ustanoviť,” napísal český expremiér.

Vznik politickej aliancie vo Viedni okrem Babišovho hnutia ANO oznámili Slobodná strana Rakúska (FPÖ) a Fidesz maďarského premiéra Viktora Orbána. Vznik novej frakcie už v nedeľu ocenil líder talianskej strany Liga Matteo Salvini, ktorý by sa k nim podľa médií mohol pridať.

Na vznik frakcie v EP je potrebných minimálne 23 poslancov, ktorí boli zvolení aspoň v siedmich krajinách. Doterajšie či nové frakcie v europarlamente musia svoj názov a zloženie oznámiť do 15. júla. Od 16. do 19. júla bude v Štrasbugu ustanovujúce plenárne zasadnutie EP, kde si europoslanci zvolia predsedu a 14 podpredsedov, kvestorov, predsedov a podpredsedov výborov a delegácií.

Príspevok Andrej Babiš dúfa, že novú frakciu sa podarí ustanoviť už budúci týždeň je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie