Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Andrew Korybko: Priatelia a ani nepriatelia neveria, že Putinova podpora Kamaly je úprimná

Putin uprednostňuje vysporiadanie sa s „diablom, ktorého pozná“, ako riskovať opakovanie Trumpovej nepredvídateľnosti.   Putin vo štvrtok počas plenárneho zasadnutia Východného ekonomického fóra potvrdil , že jeho predtým vyjadrená podpora Bidenovi sa teraz vzťahuje aj na Kamalu , no priatelia ako slávny disident Kim Dotcom a nepriatelia ako ruský redaktor BBC Steve Rosenberg mu neveria. Prvý tweetoval, že ide zo strany ruského vodcu […]
Menej ako 1 min. min.

Putin uprednostňuje vysporiadanie sa s „diablom, ktorého pozná“, ako riskovať opakovanie Trumpovej nepredvídateľnosti.  

Putin vo štvrtok počas plenárneho zasadnutia Východného ekonomického fóra potvrdil , že jeho predtým vyjadrená podpora Bidenovi sa teraz vzťahuje aj na Kamalu , no priatelia ako slávny disident Kim Dotcom a nepriatelia ako ruský redaktor BBC Steve Rosenberg mu neveria. Prvý tweetoval, že ide zo strany ruského vodcu o „veľmajstrovský šach“, zatiaľ čo druhý špekuloval, že sa to robí s cieľom zdiskreditovať demokratov. Pravda je však taká, že Putin to myslí úprimne.

Začiatkom tohto roka bolo vysvetlené, že „ Je rozumné, aby Putin uprednostnil Bidena pred Trumpom “, pretože „1) Biden má podporu vládnucich liberálnych globalistov „deep state“; 2) od tejto frakcie sa očakáva, že zostane pri moci, aj keď Trump vyhrá; a 3) mohli by vykonať ďalšie protiruské provokácie, aby ho v tom prípade zdiskreditovali, rovnako ako naposledy.“ Tento poznatok je stále pravdivý a vysvetľuje, prečo teraz podporuje Kamalu, keďže za šesť mesiacov, odkedy verejne podporil Bidena, sa nič nezmenilo.

Priatelia sa to snažia akceptovať, pretože uprednostňujú Trumpovu politiku voči ukrajinskému konfliktu, a preto veria, že to robí aj Putin, zatiaľ čo nepriatelia sú presvedčení, že Putin pomohol Trumpovi vyhrať v roku 2016, a preto sa mu snaží opäť pomôcť zdiskreditovaním demokratov svojou podporou. z Kamaly. Ani jeden nemôže pochopiť, že Putin je štátnik zo starej školy , ktorý oceňuje predvídateľnosť, najmä medzi svojimi geopolitickými protivníkmi, a nepáči sa mu chaos, ktorý sprevádzal Trumpovo prvé funkčné obdobie.

Stáli členovia americkej vojenskej, spravodajskej a diplomatickej byrokracie („deep state“), ktorých zahraničnopolitické záujmy zastupuje platforma Kamala, výslovne uprednostňujú obmedzenie Ruska pred Čínou . Tí, ktorých záujmy zastupuje Trumpova platforma, s ním súhlasia, že zadržiavanie Číny by malo byť uprednostňované pred ruským, no stále je medzi nimi dosť „republikánov-iba na meno“ (RINO), ktorí by mohli opäť sabotovať jeho plány rovnako ako robili minule.

Z pohľadu Ruska je lepšie, aby USA zostali v kurze a pokúsili sa ho zadržať cez Ukrajinu a potom rozhodne prekazili tento sprisahanie, než nechať USA ustúpiť, lízať si rany a potom možno obnoviť nepriateľstvo neskôr, keď budú mať národnú silu. ktorý bol zničený týmto konfliktom, sa zotavuje. Neexistuje žiadny dôveryhodný náznak toho, že by Trump prinútil Ukrajinu, aby súhlasila s požiadavkami Ruska na ukončenie konfliktu, čo znamená, že USA by potom vyvíjali väčší tlak na Rusko, aby urobilo kompromis.

Samozrejme, Putin naznačil, že je otvorený kompromisom , ale Trump má na mysli vynútenie kompromisu od neho aj od Zelenského. Je preto možné, že niečo z toho, čo si predstavuje, nebude v súlade s ruskými záujmami a môže im dokonca protirečiť. V takom prípade by mohol zdvojnásobiť podporu Ukrajine ako trest za to, že Rusko odmietne súhlasiť s akoukoľvek „dohodou storočia“, ktorú navrhne. Putin by sa radšej tomuto scenáru vyhol a namiesto toho by pokračoval v rokovaní s „diablami, ktorých pozná“.

On a vlastný „deep state“ jeho krajiny teraz rozumejú americkému vládnucemu liberálno-globalistickému „deep state“ oveľa lepšie ako tí členovia prvého, ktorí sú viac naklonení Trumpovmu mysleniu. Rusko podľa toho sformulovalo politiku s očakávaním, že politika USA voči tomuto konfliktu sa nezmení, a nechce byť zaskočené akýmkoľvek Trumpovým navrhovaným obchodom. Neformuloval to do detailov, takže si každý môže domyslieť, čo chce robiť alebo čo by mohol ovplyvniť.

Pre Rusko je preto oveľa lepšie zachovať všetko tak, ako je to s demokratmi, než riskovať nejaké náhle prekvapenia od Trumpa, ktoré by mohli viesť buď k donúteniu Putina k nepríjemnému kompromisu, alebo k potrestaniu jeho krajiny za odmietnutie nakoniec ponúknutej dohody. Nič z toho neznamená, že Putin je sám osebe proti Trumpovi a možno by s ním mohol dosiahnuť obojstranne prijateľný kompromis, ale radšej by nerozkýval loď, kým Rusko vyhráva .

Andrew Korybko

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie