Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Andrew Korybko: Taiwanský pokus vyvolať problémy v čínsko-ruských vzťahoch je poháňaný skrytými motívmi

Jeho provokácia nebola v skutočnosti zameraná ani tak na ich vlády, ako na ich príslušných ľudí. Taiwanský vodca Lai Ching-te  v nedávnom rozhovore povedal , že „zámer Číny zaútočiť a anektovať Taiwan nie je spôsobený tým, čo hovorí alebo robí ktorákoľvek osoba alebo politická strana na Taiwane. Nie v záujme územnej celistvosti chce Čína anektovať Taiwan. Ak […]
Menej ako 1 min. min.

Jeho provokácia nebola v skutočnosti zameraná ani tak na ich vlády, ako na ich príslušných ľudí.

Taiwanský vodca Lai Ching-te  v nedávnom rozhovore povedal , že „zámer Číny zaútočiť a anektovať Taiwan nie je spôsobený tým, čo hovorí alebo robí ktorákoľvek osoba alebo politická strana na Taiwane. Nie v záujme územnej celistvosti chce Čína anektovať Taiwan. Ak je to v záujme územnej celistvosti, prečo si nevezme späť územia okupované Ruskom, ktoré boli podpísané v Aigunskej zmluve? Rusko je teraz najslabšie, však?

Dodal, že “zmluva z Aigun podpísaná počas Qing – môžete požiadať Rusko (o vrátenie pôdy), ale nie. Je teda zrejmé, že nechcú napadnúť Taiwan z územných dôvodov.” Mainstreamové médiá dychtivo prevzali jeho komentáre a rozšírili ich, pretože rovnako ako Taiwan chcú vyvolať problémy v čínsko-ruských vzťahoch, aj keď je to odsúdené na neúspech, keďže hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharová potvrdila , že obe strany sa vzdali územných nárokov na každú z nich. iné.

Lai má však na to, čo urobil, postranné motívy, keďže zjavne nečakal, že jeho transparentný pokus rozprúdiť problémy v čínsko-ruských väzbách bude úspešný na štátnej úrovni. Aby som to upresnil, jeho provokácia v skutočnosti nebola zameraná ani tak na ich vlády, ako skôr na ich príslušných ľudí, ktorých vlastenecké cítenie sa v posledných rokoch zvýšilo z iných dôvodov. Dúfa najmä, že to podnieti ich užívateľov sociálnych médií k útoku na krajinu toho druhého.

Predchádzajúce útoky Číňanov proti Rusku práve v súvislosti s týmto problémom sa občas dostali na titulky v hlavných médiách, takže by sa malo považovať za samozrejmé, že akékoľvek nediplomatické komentáre ruských používateľov sociálnych médií, ako sú niektoré z popredných telegramových kanálov v krajine, by urobili to isté. Je tiež dôležité pozrieť sa na kontext, v rámci ktorého Lai urobil svoje poburujúce poznámky, keďže predchádzali tohtotýždňovému Východnému ekonomickému fóru, ktoré každoročne predstavuje ruský „Pivot do Ázie“.

Jeho slová opäť nemali žiadny vplyv na medzištátne vzťahy, keďže žiadni čínski hostia túto udalosť nebojkotovali, ale taiwanský vodca chcel zrejme otráviť atmosféru sociálnych médií v oboch krajinách, ako je vysvetlené vyššie, aby znížil dôveru v organizáciu. medziľudskej úrovni v tomto čase. Akékoľvek dohody, na ktorých sa medzi nimi dohodnú, môžu byť potom niektorými ich používateľmi sociálnych médií uprednostňované ako „vychýlené“ pri podpore zavádzajúcich vlasteneckých tvrdení v závislosti od nahlásených podmienok.

A nakoniec, Lai tiež chcel zdiskreditovať Komunistickú stranu strany (KSČ) a prezidenta Si Ťin-pchinga osobne tým, že sa zdajú byť slabí a pokryteckí za to, že nezískali späť bývalé čínske územie, ktoré je teraz pod kontrolou Ruska, ak to s obnovením územnej celistvosti myslia tak vážne. Taiwanský prieliv. Ide o veľmi manipulatívny spôsob preformulovania taiwanskej otázky, keďže Rusko a Čína vyriešili svoje predchádzajúce problémy v duchu vzájomného rešpektu, dobrých susedských vzťahov a spoločných globálnych záujmov.

To sa nikdy nestalo s Taiwanom, kam bývalá čínska vláda utiekla po občianskej vojne a ktorý si stále robí nároky na celú krajinu plus niektoré bývalé územia, preto tento problém zostáva nevyriešený a USA ho navonok vyhrotili kvôli rozdeleniu a – účely pravidiel. Washington chce ostrov využiť na zadržanie pevniny v rámci svojho geopolitického cieľa, ktorým je obnovenie svojej upadajúcej unipolárnej hegemónie, ale Peking si je tohto sprisahania dobre vedomý a odmieta zahryznúť do návnady.

Celkovo vzaté, Lai mal postranné motívy v snahe vyvolať problémy v dohode Sino – Russo , najmä v tomto čase. Namiesto toho, aby nasmeroval svoje úsilie na ich vlády, ako si mnohí mysleli, mal v skutočnosti v úmysle podnietiť ich používateľov sociálnych médií, aby útočili na toho druhého z pomýleného patriotizmu s cieľom poškodiť vnímanie ľudí toho druhého. Chcel tiež zdiskreditovať KSČ a prezidenta Si. Napriek tomu žiadny z týchto cieľov nebude úspešný, ale v dôsledku toho môže dôjsť k poškodeniu mäkkou silou.

Andrew Korybko

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie