Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ani Západ, ani Východ. Väčšina 33% ľudí chce, aby sme ostali sami sebou – Slovákmi

www.slovanskenoviny.sk/rss Hlavné zistenia aktuálneho prieskumu Median SK Len podľa 31 % opýtaných ochranka počas útoku na R. Fica zasiahla dostatočne. Ďalších 58 % deklaruje, že nezasiahla dostatočne a 11 % sa k tejto téme nevie vyjadriť. Až 93 % opýtaných si myslí, že politici by sa mali snažiť upokojiť súčasnú situáciu. Len 4 % majú […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Hlavné zistenia aktuálneho prieskumu Median SK

Len podľa 31 % opýtaných ochranka počas útoku na R. Fica zasiahla dostatočne. Ďalších 58 % deklaruje, že nezasiahla dostatočne a 11 % sa k tejto téme nevie vyjadriť. Až 93 % opýtaných si myslí, že politici by sa mali snažiť upokojiť súčasnú situáciu. Len 4 % majú opačný názor a 3 % sa nevedia k tejto téme vyjadriť.

Súčasnú spoločensko-politickú situáciu vníma 44 % opýtaných prostredníctvom príliš vyhroteného politického súboja. Pre ďalších 28 % opýtaných sú to nezmieriteľné protichodné názory a pre 17 % nárast extrémizmu.

V súčasnej situácii vnímajú opýtaní pozitívne v najväčšej miere P. Pellegriniho a prezidentku Z. Čaputovú. S odstupom ďalej nasledujú R. Fico a R. Kaliňák.

V porovnaní s obdobím pred prezidentskými voľbami je vnímanie bezpečnosti v súčasnosti takmer na identickej úrovni. Viac ako 60 % opýtaných deklaruje, že sa cíti v našej krajine bezpečne. Ďalšia tretina deklaruje, že sa necítia bezpečne a len 1 % nevie odpovedať.

Dve tretiny opýtaných deklarujú, že je podľa nich ohrozená budúcnosť Slovenska ako demokratickej a slobodnej krajiny. Ďalších 30 % takéto ohrozenie nevníma a 4 % nevedia na otázku odpovedať.

32 % opýtaných si myslí, že z dlhodobého hľadiska by mala byť orientácia našej krajiny sústredená na západ, naopak 5 % tvrdí, že na východ. Ďalších 30 % tvrdí, že orientácia by mala smerovať rovnako na východ aj na západ a ostatných 33 % deklaruje, že by to nemalo byť ani na jednu stranu a mali by sme ostať Slovákmi.

Väčšina spoločnosti tak nezdieľa jednostrannú prozápadnú orientáciu, presadzovanú politickým mainstreamom. Väčšina Slovenska tak chce mať buď vyváženú politiku na všetky svetové strany alebo robiť suverenistickú politiku s dôrazom na prioritu slovenských národno-štátnych záujmov.

Infografika z prieskumu spoločnosti Median SK

Z grafu jasne vyplýva diametrálne rozdielne vnímanie reality a zodpovednosti za vyhrotenú polarizáciu spoločnosti, ktorú reprezentujú dva hlavné subjekty – vládny Smer-SD a opozičné Progresívne Slovensko.

Progresívni voliči nepripúšťajú nijaký vplyv a zodpovednosť médií, ani novinárov, ani zahraničia na konfrontačnú atmosféru v spoločnosti.

Z výsledkov podľa tohto grafu veľmi negatívne občania vnímajú už tradične kontroverzného Igora Matoviča (50%), ktorého však stíha so 42% šéf SNS Andrej Danko. Výraznejšiu mieru negatívneh vnímania má aj predseda PS Michal Šimečka.

skspravy.sk

Príspevok Ani Západ, ani Východ. Väčšina 33% ľudí chce, aby sme ostali sami sebou – Slovákmi je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie