Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ani zemiaky, ani cukety. Na jar robím chrumkavé placky len z tejto zeleniny

7.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mahara). Jar je ideálny čas na testovanie nových receptov. Hoci tradičné vyprážané placky poznáme už dlho, málokto ich pripravuje s určitou sezónnou zeleninou ako základom. Zaujímavé je, že to nie sú ani nové zemiaky, ani cuketa. Placky z bielej reďkovky vás potešia jedinečnou jarnou chuťou.Foto: shutterstock/Mahara Placky z tejto […]
Menej ako 1 min. min.

7.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mahara).

Jar je ideálny čas na testovanie nových receptov. Hoci tradičné vyprážané placky poznáme už dlho, málokto ich pripravuje s určitou sezónnou zeleninou ako základom. Zaujímavé je, že to nie sú ani nové zemiaky, ani cuketa.

Placky z bielej reďkovky vás potešia jedinečnou jarnou chuťou.
Foto: shutterstock/Mahara

Placky z tejto zeleniny sú pomerne vzácne. Zvyčajne sa vyrábajú klasické placky na zemiakovom základe. Alternatívou sú placky z cukety, mrkvy alebo brokolice. Dnes však prichádzame s ešte neobvyklejším návrhom. Placky z bielej reďkovky vás potešia jedinečnou jarnou chuťou. Ako ich pripravíte? Vysvetlíme vám to nižšie.

Jarné placky nerobím zo zemiakov alebo cukety, ale z tejto sezónnej zeleniny. Vychádzajú božsky

Príprava bielych reďkovkových placiek sa príliš nelíši od smaženia tradičnejších zemiakových placiek. Najprv zeleninu nastrúhajte a potom ju zmiešajte s múkou a ostatnými prísadami. Vzniknuté cesto sa potom jednoducho naleje na rozohriatu panvicu. Celý proces netrvá dlhšie ako štvrť hodiny, a preto sú tieto placky ideálne na rýchly obed alebo desiatu do práce.

Ingrediencie:

700 g bielej reďkovky,

40 g strúhaného žltého syra,

100 g pšeničnej múky,

1 malá cibuľa,

1 vajce,

olej alebo olivový olej na vyprážanie,

soľ a korenie.

Chrumkavé placky z bielej reďkovky. Spôsob prípravy

Umytú a ošúpanú reďkovku nastrúhajte na strúhadle s malými okami. Reďkovkovú zmes vložte do sitka a prebytočnú vodu odstráňte. Placky tak budú chrumkavejšie a hlavne sa počas vyprážania nerozpadnú. Nastrúhanú a odkvapkanú reďkovku posypte soľou, premiešajte a odložte na 10 minút. Po uplynutí tejto doby zeleninovú zmes opäť sceďte a vložte do misy.

Pridajte ošúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný syr a preosiatu celozrnnú múku. Rozklepnite jedno vajce a podľa potreby dochuťte soľou a korením. Všetky prísady dôkladne premiešajte, kým nevznikne cesto na palacinky. Na panvici rozohrejte olej alebo olivový olej. Na panvicu nalejte malé porcie cesta a uistite sa, že sú pomerne okrúhle.

Placky smažte z oboch strán po niekoľko minút, kým nezhnednú. Nakoniec ich položte na papierovú utierku, aby absorbovali prebytočný tuk. Chrumkavú pochúťku podávajte s kvapkou smotany, prírodného jogurtu alebo slaninovej zásmažky. Dobrú chuť!

Biela reďkovka podporuje zdravé trávenie, môže poslúžiť aj pri problémoch s nadváhou.
Foto: shutterstock/nada54

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Obnovila recept na bylinkové placky zo stredoveku. Výsledok prekonal všetky očakávania

Túto prísadu som pridala do zemiakových placiek. Odteraz si každý pýta tento recept

The post Ani zemiaky, ani cukety. Na jar robím chrumkavé placky len z tejto zeleniny appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie