Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

ANO a ODS kradly v Ústeckém kraji jako straky, obhajuje Šmarda kandidátku s komunisty

„Jsme velmi daleko od spojení s komunisty, já bych s tím v životě nesouhlasil. V Ústeckém kraji se kradlo, politici tam kradli jako straky až do doby, než přišla koalice vedená hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem (KSČM). Když jeho vláda skončila, znovu se tam začalo krást. Zástupci ANO a ODS kradou v Ústeckém kraji jako straky,“ řekl Šmarda ve […]
Menej ako 1 min. min.

„Jsme velmi daleko od spojení s komunisty, já bych s tím v životě nesouhlasil. V Ústeckém kraji se kradlo, politici tam kradli jako straky až do doby, než přišla koalice vedená hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem (KSČM). Když jeho vláda skončila, znovu se tam začalo krást. Zástupci ANO a ODS kradou v Ústeckém kraji jako straky,“ řekl Šmarda ve studiu CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Spor o povodně: Proč mi skáčete do řeči? ptal se Šmarda. Říkáte nesmysly, odpověděla Pekarová

Neuvedl však konkrétní případy. Nejspíš narážel mimo jiné na známou dotační kauzu ROP Severozápad týkající se netransparentního rozdělování evropských dotací. V ní figurovali mj. politici ODS a ČSSD. V regionu se v minulosti řešily i některé kauzy kolem veřejných zakázek. Letos v srpnu policie spolu s dalšími kvůli podezření z manipulace v zadávání veřejných zakázek zadržela primátora Chomutova Marka Hrbáčka z ANO. Poté, co byl obviněn, jej hnutí vyškrtlo z kandidátky pro krajské volby. Následně byl z hnutí vyloučen.

Sociální demokraté půjdou do krajských voleb v Ústeckém kraji na kandidátce koalice Stačilo!, domluvili se tak s komunisty a Českou stranou národně sociální. Šmarda toto spojení označil jako „protizlodějskou koalici“.

„Musím férově říct, že mezi zloděje v Ústeckém kraji kdysi patřili i tehdejší sociální demokraté. Ti naštěstí už dávno přešli jinam – někam do ANO, Přísahy a dalších stran,“ rýpl si šéf SOCDEM do konkurentů z opozice. Když se ho předseda Přísahy Robert Šlachta zeptal, které bývalé sociální demokraty má na mysli, Šmarda odpověděl, že konkrétní jména si nepamatuje.

Ve veřejném prostoru se čím dál častěji spekuluje o spojení různých levicových stran. U sociálních demokratů této variantě nahrávají poslední předvolební průzkumy, v nichž se nacházejí hluboko pod pěti procenty. Například exministryně práce a výrazná tvář SOCDEM Jana Maláčová na sebe před časem upozornila, když uvedla, že je pro ni protivníkem ODS, nikoliv šéfka KSČM Kateřina Konečná.

Krajské volby se uskuteční ve stejném termínu jako první kolo senátních voleb, tedy v pátek a sobotu. Druhé kolo senátních voleb bude následovat o týden později.

Druhá část Superdebaty: Diskutují Rakušan, Okamura, Bartoš a Konečná

Třetí část Superdebaty: Diskutují Martin Kupka a Karel Havlíček

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie