Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Antifa zaútočila na politiky AfD, přičemž dva zranila, německá vláda to neodsoudila

Když došlo asi před týdnem k napadení politika německé sociální demokracie, byla toho plná média nejen v Německu, ale i v dalších evropských zemích, kde se nad tím mainstream velmi pozastavoval a – i když nebyli pachatelé dopadeni – útok sváděl na „krajní pravici.“ Ve skutečnosti se hovořilo o mužích „jižního typu“ v kapucích, což […]
Menej ako 1 min. min.

Když došlo asi před týdnem k napadení politika německé sociální demokracie, byla toho plná média nejen v Německu, ale i v dalších evropských zemích, kde se nad tím mainstream velmi pozastavoval a – i když nebyli pachatelé dopadeni – útok sváděl na „krajní pravici.“

Ve skutečnosti se hovořilo o mužích „jižního typu“ v kapucích, což by spíš odpovídalo jedincům, které si německá vláda dlouhodobě dobrovolně dováží.

Vláda pak dokonce uspořádala protesty proti napadání politiků a uvažuje o tom, že politici (samozřejmě jen ti „správní“) budou zákonem více chráněni.

Nicméně politici AfD jsou pod útokem prakticky neustále – došlo již k mnoha zraněním (včetně zranění těžkých), zničení majetku (nejčastěji spálená auta) a bezpočtu dalších násilných incidentů.

O těchto útocích však mainstream nepíše, stejně jako neupozorňuje na fakt, že za nimi většinou stojí Antifa, kterou lze již dlouho považovat za jakousi „dlažebními kostkami a Molotovovými koktejly vyzbrojenou pěst“ stávajícího režimu.

Levicová radikální militantní skupina Antifa se přihlásila k odpovědnosti za útok ve Stuttgartu na dva zákonodárce Alternativy pro Německo (AfD). Miguel Klauß a Hans-Jürgen Goßner, dva poslanci strany v zemském sněmu Bádenska-Württemberska, byli zraněni ve středu 8. května při volební kampani v centru města. .

Protiimigrační politici zřídili informační stánek AfD v rámci festivalu oslav 75. výročí německé ústavy z roku 1949. Na scénu dorazilo šest levicových aktivistů a drželi transparent přímo před stánkem AfD, čímž mu bránili ve výhledu.

Následovala potyčka, došlo na urážky a oba zákonodárci byli fyzicky napadeni – jeden z nich utrpěl zranění hlavy, druhý krku, ale ani jeden z nich nevyžadoval lékařskou pomoc.

Antifa – nechvalně známá tím, že používá fyzické násilí k útokům a zastrašování lidí, se kterými nesouhlasí  hrdě přiznala, že útok byl spáchán jejími členy, a nazvala jejich akci „tvůrčím rozvratem“.

Německo čelí vlně útoků na politiky, kteří vedou kampaň v červnových volbách do Evropského parlamentu a také ve třech regionálních volbách, které se budou konat na podzim ve východních spolkových zemích.

Členové AfD jsou nejčastěji napadanou skupinou, ale nedávný útok na sociálního demokrata Matthiase Eckeho si získal největší pozornost jak mainstreamových stran, tak médií, která obvinila AfD z „podněcování nenávisti“ a „zasévání neshod“ ve společnosti.

Miguel Klauß kritizoval média za to, že neinformují o případech týkajících se AfD nebo že tyto incidenty zlehčují tím, že odsouvají příběhy do regionální sekce zpravodajských webů.

„Pokud je někdo z SPD a spol. zasažen taškou do tělocvičny, konají se speciální přenosy a tiskové konference,“ napsal na Twitteru.

Zatímco sociálnědemokratická (SPD) spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová neodsoudila útok na zákonodárce AfD, odsoudila zbití Eckeho a řekla, že „pachatelé, kteří aktivně útočí na politické aktivisty, musí cítit plnou sílu zákona. To znamená rychlé a důsledné řízení a tresty.“

Po incidentu Faeserová svolala schůzku se svými kolegy na státní úrovni, aby prodiskutovali nárůst politického násilí v Německu.

Schůzka se konala v úterý, ale podle zprávy deníku Die Welt se nesetkala s příznivým ohlasem u středopravicových opozičních křesťanských demokratů (CDU).

„Paní Faeserová jen dělá hluk na veřejnosti, ale nedělá nic, aby ochránila politiky,“ řekl publikaci ministr vnitra CDU a kritizoval svůj federální protějšek za to, že nedělá nic jiného, než že dává svým kolegům na státní úrovni polovičaté rady, co by měli dělat, aby se vypořádali s problémem násilí proti politikům.

Opoziční strana také kritizovala skutečnost, že Faeserová chtěla závěry schůzky vysvětlit médiím sama na tiskové konferenci. Rozruch donutil ministryni zrušit mediální akci a uspořádat novou, tentokrát za účasti zákonodárců CDU.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie