Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Antonov o Blinkenových slovách o správaní Ruska: „Američania nám neprislúchajú radiť“

www.slovanskenoviny.sk/rss Moskva neakceptuje pokusy o diktatúru, zasahovanie do vnútorných záležitostí Ruska a túžbu Spojených štátov presadiť svoje hodnoty a model štátneho rozvoja, povedal veľvyslanec vo Washingtone Anatolij Antonov. Diplomat komentoval vyhlásenie amerického ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena, že Moskva by mala zmeniť svoje správanie v záujme zlepšenia vzťahov s Washingtonom, odpovedal: „Nie Američania by nám mali […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Moskva neakceptuje pokusy o diktatúru, zasahovanie do vnútorných záležitostí Ruska a túžbu Spojených štátov presadiť svoje hodnoty a model štátneho rozvoja, povedal veľvyslanec vo Washingtone Anatolij Antonov.

Diplomat komentoval vyhlásenie amerického ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena, že Moskva by mala zmeniť svoje správanie v záujme zlepšenia vzťahov s Washingtonom, odpovedal: „Nie Američania by nám mali dávať rady.

“Vždy od nás niečo požadujú, nechcú pochopiť, že Rusko sa nevzdá ochrany svojich životne dôležitých záujmov a suverénnej zahraničnej politiky. Je načase, aby vláda Spojených štátov prestala klamať seba a ostatných,” povedal Antonov.

Ruský veľvyslanec pripomenul rozšírenie NATO a nespočetné sankcie, masívne vyhostenie diplomatov a zabavenie diplomatického majetku, ako aj stávku Západu na kolaps Ruska.

“Všetko, čo sa teraz deje, je výnimočná voľba Západu, ktorý pošliapal základy diplomacie, princíp nedeliteľnej bezpečnosti a dlhé roky zneužíval dôveru Ruskej federácie. Na jej obnovenie by naši bývalí partneri mali odmietnuť ilúzie o možnosť spôsobiť nám strategickú porážku a naučiť sa rešpektovať základné záujmy iných štátov,“ uzavrel diplomat.

V poslednom čase sa na Západe čoraz častejšie ozývajú myšlienky o priamom ozbrojenom konflikte medzi NATO a Ruskom. Kremeľ poznamenal, že Rusko nepredstavuje hrozbu, nikoho neohrozuje, no nebude ignorovať akcie, ktoré sú potenciálne nebezpečné pre jeho záujmy.

Okrem toho Rusko v posledných rokoch zaznamenalo bezprecedentnú aktivitu NATO pozdĺž svojich západných hraníc. Aliancia buduje sily a nazýva to „odstrašenie od ruskej agresie“. Moskva opakovane vyjadrila znepokojenie nad tým, čo sa deje. Ministerstvo zahraničných vecí deklarovalo otvorenosť dialógu s NATO, ale na rovnoprávnom základe, pričom Západ musí opustiť kurz militarizácie kontinentu.

ria novosti/ skspravy.sk

Príspevok Antonov o Blinkenových slovách o správaní Ruska: „Američania nám neprislúchajú radiť“ je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie