Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Aperol Spritz – recept na najznámejší nápoj na svete. Chuť talianskej idylky bez kvapky alkoholu

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Goskova Tatiana). Aperol Spritz je jedným z najznámejších nápojov na svete a je neodmysliteľne spojený s talianskou dovolenkou plnou zábavy a chutného jedla. Recept na Aperol Spritz je triviálny a márne sa hľadá rovnako osviežujúci koktail na letné posedenia s priateľmi. Dnešný recept vám umožní vychutnať si túto netradičnú […]
Menej ako 1 min. min.

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Goskova Tatiana).

Aperol Spritz je jedným z najznámejších nápojov na svete a je neodmysliteľne spojený s talianskou dovolenkou plnou zábavy a chutného jedla. Recept na Aperol Spritz je triviálny a márne sa hľadá rovnako osviežujúci koktail na letné posedenia s priateľmi. Dnešný recept vám umožní vychutnať si túto netradičnú chuť, aj keď nepijete alkohol.

Ako si pripraviť tento recept?
Foto: shutterstock/Goskova Tatiana

Aperol Spritz sa spája s Talianskom podobne ako pizza a špagety. Je to osviežujúci, nie príliš sladký nápoj, ktorý sa vyrába spojením šumivého bieleho vína, Aperolu, čo je horkosladký pomarančový likér a perlivej vody. Pôvodná verzia je naozaj chutná, ale ak nepijete alkohol alebo chcete vyskúšať obľúbený nápoj vo verzii, z ktorej vás na druhý deň nebude bolieť hlava, tu je recept špeciálne pre vás na Aperol Spritz bez alkoholu.

Aperol Spritz – najlepšia verzia nápoja pre každého

Zloženie:

70 ml sirupu s príchuťou pomaranča (mal by mať intenzívnu chuť)

100 ml sýteného nápoja s príchuťou citróna alebo toniku

približne 70 ml silne sýtenej vody

šťava vytlačená z polovice pomaranča

niekoľko kociek ľadu

plátky pomaranča na ozdobu

Aperol Spritz – verzia bez alkoholu

Pripravte si pohár na víno alebo vysoký koktailový pohár. Na dno dajte niekoľko kociek ľadu, môžete použiť aj mrazené kúsky pomaranča.

Potom nalejte pomarančový sirup a zmiešajte ho so šťavou vytlačenou z pomaranča – stačí niekoľkokrát premiešať pohárom alebo to urobiť slamkou.

Pridajte perlivú vodu a šumivý nápoj – odporúčam tonik. Ozdobte plátkom pomaranča. Podávajte ihneď po príprave, aby sa koktail príliš nezahrial.

Takýto nápoj dokonale uhasí váš smäd a prinesie príjemné osvieženie počas horúcich dní. Nemusíte ísť do Talianska alebo do módneho baru, aby ste ochutnali lahodný nápoj. Túto chuť si môžete do sýtosti vychutnať, aj keď musíte ráno do práce alebo užívate lieky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento recept som si priniesla z cesty do Francúzska. Palacinky mi ešte nikdy nevyšli tak dokonale

Ak ste do tohto cesta ešte nepridali tvaroh, môžete ľutovať. Tento jeden dodatok mení všetko

The post Aperol Spritz – recept na najznámejší nápoj na svete. Chuť talianskej idylky bez kvapky alkoholu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie