Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Apple sklamal výsledkami

Apple Inc., technologický gigant známy svojimi inováciami a kvalitnými produktmi, nedávno oznámil finančné výsledky za druhý štvrťrok fiškálneho roku 2024. Spoločnosť zaznamenala pokles tržieb o 4 % na 90,8 miliardy dolárov v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku, pričom zisk na akciu (EPS) dosiahol 1,53 dolára. Tento pokles tržieb bol čiastočne ovplyvnený 10% poklesom predaja […]
Menej ako 1 min. min.

Apple Inc., technologický gigant známy svojimi inováciami a kvalitnými produktmi, nedávno oznámil finančné výsledky za druhý štvrťrok fiškálneho roku 2024. Spoločnosť zaznamenala pokles tržieb o 4 % na 90,8 miliardy dolárov v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku, pričom zisk na akciu (EPS) dosiahol 1,53 dolára. Tento pokles tržieb bol čiastočne ovplyvnený 10% poklesom predaja iPhonov, ktorý sa prejavil najmä v Číne, a to napriek zvýšeniu príjmov zo služieb, ktoré vzrástli o 14 %.

Jednou z najvýznamnejších častí oznámenia bolo, že predstavenstvo spoločnosti Apple schválilo ďalší program spätného odkupu akcií vo výške 110 miliárd dolárov, čo je najväčší spätný odkup v histórii spoločnosti. Tento krok je považovaný za prejav dôvery v budúci rast a hodnotu akcií spoločnosti. Okrem toho spoločnosť zvýšila svoju štvrťročnú dividendu o 4 % na 0,25 dolára na akciu, čo je už dvanásty rok po sebe, čo spoločnosť zvyšuje dividendu.

Pokles predaja iPhonov môže byť spojený s pomalším prijatím umelej inteligencie v porovnaní s konkurenciou, ako sú Google a Microsoft, čo mohlo ovplyvniť rozhodnutie spotrebiteľov odkladať nákup nového iPhonu. Napriek tomu sa očakáva, že spoločnosť Apple predstaví niekoľko veľkých noviniek v oblasti AI, pravdepodobne na konferencii WWDC v júni, pričom samotný iPhone 16 by mal prísť na trh až na jeseň.

Zatiaľ čo hardvérové čísla môžu vyzerať znepokojujúco, spoločnosť Apple stále dokázala prekonať očakávania Wall Street a jej akcie vzrástli po zverejnení výsledkov. To naznačuje, že spoločnosť sa môže vrátiť k rastu tržieb v aktuálnom období. Apple tiež oznámil, že sa teší na vzrušujúce oznámenie produktu v nasledujúcom týždni a na neuveriteľnú Svetovú vývojársku konferenciu v nasledujúcom mesiaci.

Tento týždeň v Appleverse bol plný dôležitých finančných správ, ktoré odzrkadľujú dynamiku a výzvy, ktorým čelí technologický priemysel. Spoločnosť Apple zostáva v popredí inovácií a rastu, aj keď sa musí vyrovnávať s prekážkami, ako je pokles predaja iPhonov. S nadchádzajúcimi produktovými oznámeniami a zameraním na služby sa zdá, že Apple je pripravený čeliť týmto výzvam a pokračovať v svojej ceste ako technologický lídier.

Zdroj: benzinga

Príspevok Apple sklamal výsledkami je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie