Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Apple zaviedol novinku, ktorá vážne ohrozí krypto platby

Spoločnosť Apple v rámci svojho nového operačného systému iOS 18 predstavila aj službu Tap to Cash, vďaka ktorej dokážete realizovať bezproblémový prevod peňažných prostriedkov pomocou Apple Pay, uvádza správa BeInCrypto. Vďaka tejto novinke je možné posielať peniaze okamžite jednoduchým priložením mobilov k sebe. Tap to Cash od Apple Aj keď sa na prvé počutie môže […]
Menej ako 1 min. min.

Spoločnosť Apple v rámci svojho nového operačného systému iOS 18 predstavila aj službu Tap to Cash, vďaka ktorej dokážete realizovať bezproblémový prevod peňažných prostriedkov pomocou Apple Pay, uvádza správa BeInCrypto. Vďaka tejto novinke je možné posielať peniaze okamžite jednoduchým priložením mobilov k sebe.

Tap to Cash od Apple

Aj keď sa na prvé počutie môže zdať, že žiadna zásadná zmena sa nekoná, opak je pravdou. Podobné služby totiž môžu vážne ohroziť kryptomenové platby. Kryptomenový trh sa teší z čoraz väčšieho záujmu, pričom už 6,8 % populácie vlastní nejakú kryptomenu. Napriek tomu dodnes čelí mnohým prekážkam, ktoré bránia väčšine vstúpiť na trh.

Apple pay. Zdroj: shutterstock.com/Primakov

Rýchle okamžité platby musia byť bezproblémové a bezpečné. Práve to ponúka Tap to Cash od Apple. Na tieto účely mnohí uprednostňujú kryptomenové platby, no tie nemusia byť až také spoľahlivé. Dôvodom je, že sú nedostatočne regulované, čo spôsobuje zraniteľnosť voči bezpečnostným rizikám a volatilite.

Čo je Tap to Cash?

Pomocou Tap to Cash môžu používatelia odosielať a prijímať platby tak, že držia dve zariadenia iPhone spolu pri sebe. A to bez toho, aby museli zdieľať telefónne čísla.

Zrejme je naivné myslieť si, že inovácie v tradičnom platobnom systéme vyhladia kryptomeny, no napriek tomu môžu mnohých motivovať, aby presunuli svoje aktivity preč z kryptomien. Avšak, vždy budú držitelia, ktorí budú uprednostňovať decentralizovanú povahu kryptomien, a to aj napriek nejasnej regulácii.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Masová adopcia kryptomien je vzdialená

Kryptomenové platby majú určite svoje výhody a používajú sa čoraz častejšie, no od masového prijatia sú podstatne vzdialené. Bežní ľudia stále uprednostňujú tradičné financie a zrejme sa to v blízkej budúcnosti ani nezmení. Vstup na kryptomenový trh je pre väčšinu stále nedostupný z dôvodu technickej náročnosti.

Globálna distribúcia kryptomenového vlastníctva. Zdroj: Beincrypto/Tripple-A

Ťažkopádnosť kryptomenových platieb mnohých odrádza od ich používania. Potrebujete si napríklad vytvárať kryptomenovú peňaženku, čo je v kontraste s užívateľsky prívetivým používaním Tap to Cash od Apple. Takisto zaostáva aj škálovateľnosť blockchainov za bežnými platobnými procesmi, čo obmedzuje schopnosť zvládať veľký počet transakcií naraz.

Na záver môžeme zhodnotiť, že služby ako Cash to Pay ponúkajú viacero výhod ako kryptomenové transakcie, no kryptomeny to neoberá o ich niektoré charakteristiky, ktoré bude isté percento používateľov stále vyhľadávať.

Ak sa viac zaujímate o kryptomeny, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

The post Apple zaviedol novinku, ktorá vážne ohrozí krypto platby appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie