Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Armáda bezpilotných lietadiel. Lotyšsko chce investovať 20 miliónov eur do dronov

Lotyšsko chce tento rok investovať 20 miliónov eur do nákupu armádnych dronov, na vybudovanie potrebnej infraštruktúry a výcviku ich navigátorov. Informovala o tom agentúra DPA. „Môžeme obrazne hovoriť o budovaní ‘armády dronov‘,“ uviedol minister obrany Andris Sprúds. Bezpilotné lietadlá chce nakupovať aj od lotyšských dodávateľov. „Chceme posilniť celý ekosystém a zároveň podporíme náš vlastný priemysel, […]
Menej ako 1 min. min.

Lotyšsko chce tento rok investovať 20 miliónov eur do nákupu armádnych dronov, na vybudovanie potrebnej infraštruktúry a výcviku ich navigátorov. Informovala o tom agentúra DPA.

„Môžeme obrazne hovoriť o budovaní ‘armády dronov‘,“ uviedol minister obrany Andris Sprúds. Bezpilotné lietadlá chce nakupovať aj od lotyšských dodávateľov.

„Chceme posilniť celý ekosystém a zároveň podporíme náš vlastný priemysel, ktorý je schopný dodať potrebné technológie našim ozbrojeným silám aj na podporu Ukrajiny,“ povedal lotyšský minister obrany.

Tento rok v lete má byť napríklad uvedené do prevádzky skúšobné stanovište dronov na lotyšskej vojenskej základni v Séliji.

Investovať bude Lotyšsko aj do výcviku navigátorov dronov v rôznych sektoroch obrany a koncom mája sa uskutoční hackathon – stretnutie programátorov s cieľom vyvíjať bezpilotné lietadlá pre Ukrajinu, oznámil Sprúds.

Lotyšsko spoločne s Britániou vedie alianciu, ktorá má Ukrajine dodať milión dronov. Zhruba desiatka štátov sa zaviazala investovať spoločne prostriedky do výroby dronov a dodávať ich aj náhradné diely k nim na Ukrajinu.

 

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie