Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Arthur Hayes a jeho pohľad na kryptomeny a fiat peniaze

Arthur Hayes, zakladateľ spoločností BitMEX a Maelstrom, je známy svojimi predpoveďami trhu a kontroverznými názormi na vzťah medzi fiat menami a kryptomenami. V nedávnom článku Jai Hamida z 26. septembra 2024 Hayes vyjadril názor, že kryptomeny zostanú bezpečnou investíciou tak dlho, ako bude existovať fiat mena. Hayesova logika spočíva v presvedčení, že neustále tlačenie fiat […]
2 min.

Arthur Hayes, zakladateľ spoločností BitMEX a Maelstrom, je známy svojimi predpoveďami trhu a kontroverznými názormi na vzťah medzi fiat menami a kryptomenami. V nedávnom článku Jai Hamida z 26. septembra 2024 Hayes vyjadril názor, že kryptomeny zostanú bezpečnou investíciou tak dlho, ako bude existovať fiat mena.

Hayesova logika spočíva v presvedčení, že neustále tlačenie fiat peňazí centrálnymi bankami vytvára prostredie, v ktorom sa kryptomeny stávajú poistným ventilom proti nekonečnému zvyšovaniu peňažnej zásoby. Tento názor je založený na predpoklade, že fiat mena, ktorá je odtrhnutá od zlatého štandardu a podlieha kvantitatívnemu uvoľňovaniu, stráca svoju hodnotu v dôsledku inflácie a devalvácie.

Hayesove trhové predpovede boli v minulosti zmiešané, s niektorými presnými zásahmi a niekoľkými výraznými chybami. Napriek tomu si stojí za svojím názorom, že Bitcoin a iné kryptomeny profitujú z nedostatkov fiat systému. V novembri 2023 správne predpovedal, že ministerka financií Janet Yellenová zvýši ponuku štátnych pokladničných poukážok, čo malo za následok pokles zostatku reverzného repo programu Federálneho rezervného systému o 59 %, zatiaľ čo Bitcoin vzrástol o 77 % a index S&P 500 o 21 %.

Na druhej strane, v marci 2024 Hayes nesprávne predpovedal, že program dlhodobého financovania bánk nebude obnovený, čo viedlo k strate peňazí na niektorých Bitcoinových predajných opciách. Tento trend pokračoval aj v apríli, keď varoval, že daňové obdobie stiahne likviditu zo systému a ceny kryptomien klesnú. Bitcoin skutočne klesol o 9 %, index S&P 500 o 1 % a zlato o 3 %.

Hayes odporúča investorom do kryptomien, aby akumulovali Bitcoin bez využívania fiat, pretože podľa neho skutočné riziko spočíva v konečnom kolapse systému, keď volatilitu už nebude možné kontrolovať. Tento názor odráža obavy z potenciálnej finančnej nestability a dôraz na kryptomeny ako na alternatívny uchovávateľ hodnoty v čase, keď dôvera v tradičné menové systémy klesá.

V kontexte globálnej ekonomiky a menových politík je Hayesov pohľad na kryptomeny a fiat peniaze zaujímavým príspevkom k diskusii o budúcnosti financií. Jeho názory a predpovede, hoci nie vždy presné, poskytujú iný uhľad na dynamiku medzi digitálnymi aktívami a tradičnými menovými systémami. Ako sa bude situácia vyvíjať ďalej, zostáva otvorenou otázkou, ale jedno je isté: debata o vplyve fiat peňazí na kryptomeny bude naďalej horúcou témou medzi investormi a analytikmi.

Príspevok Arthur Hayes a jeho pohľad na kryptomeny a fiat peniaze je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie