Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Atentátník nemusel být osamělý vlk, varuje slovenský ministr. Riziko dalšího útoku je vysoké

Slovenská policie zvýšila dohled nad místy s vyšším pohybem lidí, včetně nákupních center, nemocnic či škol. Ochranu dostanou také koaliční a opoziční poslanci. „Situace na Slovensku je vážná. Ohrožený je každý, jsou ohrožení koaliční i opoziční poslanci, také média. Je vysoké riziko, že se určité osoby mohou inspirovat konáním střelce z Handlové,“ řekl Pavol Gašpar ze slovenské […]
Menej ako 1 min. min.

Slovenská policie zvýšila dohled nad místy s vyšším pohybem lidí, včetně nákupních center, nemocnic či škol. Ochranu dostanou také koaliční a opoziční poslanci.

„Situace na Slovensku je vážná. Ohrožený je každý, jsou ohrožení koaliční i opoziční poslanci, také média. Je vysoké riziko, že se určité osoby mohou inspirovat konáním střelce z Handlové,“ řekl Pavol Gašpar ze slovenské tajné služby SIS na tiskové konferenci.

K TÉMATU: Usmíření slovenských politiků se odkládá. Pellegrini naznačil, že kulatý stůl stran nebude

„Doslova všichni policisté jsou v terénu a jsou na ulicích. Probíhá operativní výkon, abychom absolutně nic nepodcenili a měli informace o tom, co se děje i v rámci internetového prostoru, a mohli předznamenat případný útok,“ řekl Matúš Šutaj Eštok na tiskové konferenci.

Bezpečnostní složky dále pracují s verzí, že atentát na premiéra Roberta Fica nebyl činem jediné osoby. Na atentátu mohla mít podíl větší skupina osob. „Byl zřízen vyšetřovací tým, který pracuje i s verzí, že nešlo o útočníka osamělého vlka. Říkám to na základě operativních informací, které nám byly poskytnuty,“ sdělil Eštok.

Podle informací vyšetřovatelů se pachatel pohyboval ve skupině lidí, kteří se k útoku na premiéra Fica hecovali a vzájemně se podporovali. „Po spáchání trestného činu měl pachatel vymazánu všechnu komunikační historii. Nebyla vymazána jím, ani jeho manželkou,“ řekl ministr.

V minulých dnech se na internetu rozšířilo video se spekulacemi, že pachateli pomáhala slepá žena a její neslyšící partner. Eštok však toto video označil za dezinformace. Slovenský ministr vnitra také varoval před výhružkami na sociálních sítích. Označil je za nemorální a protizákonné. „Proti těmto vyjádřením budeme velmi rázně konat,“ řekl.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie