Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Austrálska vláda na Ukrajinu pošle takmer 60 vyradených amerických tankov Abrams

V júli Austrália údajne vyradila 59 tankov Abrams, ktoré neboli nikdy použité v boji a teraz ich nahrádzajú novšími modelmi.
Menej ako 1 min. min.

21.9.2024 (SITA.sk) – Ukrajina bude môcť už čoskoro použiť vo vojne proti Rusku vyradené austrálske bojové tanky Abrams. Ako referuje denník The Sydney Morning Herald, austrálska vláda spolu s administratívou amerického prezidenta Joea Bidena pracuje na pláne poslať na Ukrajinu tanky Abrams M1A1 americkej výroby. Austrália predtým vylúčila možnosť poskytnúť tieto tanky Kyjevu, no teraz zmenila názor.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Austrálsky minister obrany Richard Marles zároveň povedal, že existuje množstvo príležitostí, o ktorých s ukrajinskou vládou uvažujú. Zdroje z austrálskej vlády uviedli, že Marles zisťuje podmienky, ako prepravovať tanky v súlade s nariadeniami amerického ministerstva obrany o exporte.

V júli Austrália údajne vyradila 59 tankov Abrams, ktoré neboli nikdy použité v boji a teraz ich nahrádzajú novšími modelmi. Tieto bojové vozidlá, zakúpené za 550 miliónov austrálskych dolárov v roku 2004, sú vybavené kanónmi a guľometmi.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

„Tieto tanky sú stále v dobrom stave. Ukrajinci vedú vojnu o národné prežitie, takže by sme ich tam mali dostať čo najskôr,“ okomentoval Michael Shoebridge, bývalý vysokopostavený predstaviteľ austrálskej obrany.

Viac k témam: Americký prezident, Austrálska vláda, Austrálsky minister obrany, bojové tanky Abrams, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Austrálska vláda na Ukrajinu pošle takmer 60 vyradených amerických tankov Abrams © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie