Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Austrálsky premiér označil násilie páchané na ženách za “národnú krízu”

Austrálsky premiér Anthony Albanese v stredu označil násilie páchané na ženách za “pohromu” a “národnú krízu”. Urobil tak iba niekoľko dní po protestoch, ktoré sa konali vo viacerých veľkých austrálskych mestách. Austrálsky premiér po stretnutí s premiérmi štátov Austrálskeho zväzu oznámil množstvo opatrení a finančnej pomoci, ktorých cieľom je boj proti “toxickým mužským extrémistickým názorom”, […]
Menej ako 1 min. min.

Austrálsky premiér Anthony Albanese v stredu označil násilie páchané na ženách za “pohromu” a “národnú krízu”. Urobil tak iba niekoľko dní po protestoch, ktoré sa konali vo viacerých veľkých austrálskych mestách.

Austrálsky premiér po stretnutí s premiérmi štátov Austrálskeho zväzu oznámil množstvo opatrení a finančnej pomoci, ktorých cieľom je boj proti “toxickým mužským extrémistickým názorom”, zákaz deepfake pornografických materiálov a financovanie pomoci pre obete vo výške viac než 560 miliónov eur. Tento rok bolo v Austrálii zavraždených už 28 žien.

Otázka násilia páchaného na ženách sa dostala v Austrálii do centra pozornosti po sérii závažných prípadov vrážd a útoku nožom v nákupnom centre v Sydney, pri ktorom zahynulo päť žien.

Vyvolalo to vlnu protestov, ktoré sa počas víkendu konali v austrálskych metropolách ako Canberra, Perth, Melbourne, Hobart a Brisbane. Zúčastnili sa na nich stovky ľudí, ktorí požadovali prísnejšie zákony s cieľom skoncovať s násilím páchanom na ženách.

      

 

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie