Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Automobilky sa búria. Systém, ktorý má byť čoskoro povinný, môže byť nebezpečný

Moderné automobily obsahujú veľké množstvo asistentov, ktoré nám majú pomôcť predísť kolízii, alebo ak sa tak už stane, zabezpečiť čo najmenšie zranenia. Kľúčový systém však môže mať problém a nemusí fungovať podľa predstáv. O téme informoval motoristický portál TOPSPEED. Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) ukázal, ako by mal systém núdzového brzdenia po novom […]
Menej ako 1 min. min.

Moderné automobily obsahujú veľké množstvo asistentov, ktoré nám majú pomôcť predísť kolízii, alebo ak sa tak už stane, zabezpečiť čo najmenšie zranenia. Kľúčový systém však môže mať problém a nemusí fungovať podľa predstáv. O téme informoval motoristický portál TOPSPEED.

Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) ukázal, ako by mal systém núdzového brzdenia po novom fungovať. Predstava je to síce pekná, ale automobilky argumentujú tým, že na to súčasné technológie nestačia.

Smernica vydaná NHTSA chce od všetkých automobiliek, aby do roku 2029 do svojich vozidiel implementovali pokročilý systém automatického núdzového brzdenia.

To konkrétne znamená, že osobné a nákladné autá by tak museli byť schopné použiť núdzové brzdenie pri rýchlostiach až do 100 km/h, čo je naozaj vysoká rýchlosť.

Asistenčný systém brzdí vo vysokej rýchlosti. Zdroj: shutterstock.com/Bits And Splits

Proti tomuto rázne vystúpila Aliancia pre automobilové inovácie. Tú tvoria firmy ako Ford, General Motors, Stellantis, Toyota, Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Volvo, Porsche a Bosch – teda všetci veľkí výrobcovia automobilov, prípadne súčiastok do nich.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Aliancia sa búri

The post Automobilky sa búria. Systém, ktorý má byť čoskoro povinný, môže byť nebezpečný appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie