Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Až štyri letecké spoločnosti dostali mastné pokuty. Cestujúcim účtovali nezákonné poplatky

Španielska vláda uložila štyrom nízkonákladovým leteckým spoločnostiam pokutu v celkovej výške viac ako 150 miliónov eur za dodatočné poplatky za prepravu príručnej batožiny a iné nezákonné praktiky. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a DPA. Televízna stanica RTVE a ďalšie španielske médiá s odvolaním sa na ministerstvo pre sociálne práva a ochranu […]
Menej ako 1 min. min.

Španielska vláda uložila štyrom nízkonákladovým leteckým spoločnostiam pokutu v celkovej výške viac ako 150 miliónov eur za dodatočné poplatky za prepravu príručnej batožiny a iné nezákonné praktiky. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a DPA.

Televízna stanica RTVE a ďalšie španielske médiá s odvolaním sa na ministerstvo pre sociálne práva a ochranu spotrebiteľov informovali, že dotknuté sú spoločnosti Ryanair, easyJet, Vueling a Volotea.

Ministerstvo uložilo dopravcom pokuty za porušenie práv zákazníkov pri účtovaní poplatkov za väčšiu príručnú batožinu, výber sedadla alebo vytlačenie palubného lístka, pričom neumožnilo platby v hotovosti na odbavovacích pultoch alebo nákup tovaru na palube, uviedli organizácie na ochranu práv spotrebiteľov OCU a FACUA. Vláda správu potvrdila, predbežne však nechcela poskytnúť bližšie informácie.

Združenie FACUA, ktorého sťažnosť prinútila ministerstvo začať vlani v lete sankčné konanie, označilo pokutu za historickú. „Je to presne to, o čo sa usilujeme – aby sa skoncovalo s podvodmi a nezákonnými praktikami,“ povedal generálny tajomník FACUA Ruben Sanchez.

Prvýkrát v našej histórii môžeme povedať, že sme spokojní aj s výškou pokuty.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Letecké spoločnosti tvrdia, že je to zásah do ich cenotvorby

Odvetvové združenie ALA, ktoré podľa vlastných údajov zastupuje približne 60 leteckých spoločností pôsobiacich v Španielsku, pokutu potvrdilo. Rozhodnutie zároveň kritizovalo ako porušenie pravidiel jednotného trhu Európskej únie a slobody spoločností určovať si vlastné ceny.

K situácii sa vyjadril aj samotný prezident ALA Javier Gandara. Ten vo vyhlásení uviedol:

Obhajujeme právo spotrebiteľa vybrať si najlepšiu možnosť cestovania.

„Rozhodnutie prinúti až 50 miliónov cestujúcich, ktorí cestujú len s malou taškou pod sedadlom, platiť za služby, ktoré nepotrebujú,“ dodal.

The post Až štyri letecké spoločnosti dostali mastné pokuty. Cestujúcim účtovali nezákonné poplatky appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie