Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

„Babička si myslela, že jej Robert De Niro píše cez Messenger. Zaplavoval ju sexy fotkami.“

4.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@shannonrichh. 76-ročná Gina Morganová zo Spojeného kráľovstva sa takmer nechala oklamať online podvodníkom. Seniorka bola presvedčená, že hovorí s Robertom De Nirom. Keď správy ukázala svojej vnučke, vyšla najavo smutná pravda. 76-ročná Gina Morganová zo Spojeného kráľovstva sa takmer nechala oklamať online podvodníkom. Foto: tiktok.com/@shannonrichh Prečo by Robert De […]
Menej ako 1 min. min.

4.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@shannonrichh.

76-ročná Gina Morganová zo Spojeného kráľovstva sa takmer nechala oklamať online podvodníkom. Seniorka bola presvedčená, že hovorí s Robertom De Nirom. Keď správy ukázala svojej vnučke, vyšla najavo smutná pravda.

76-ročná Gina Morganová zo Spojeného kráľovstva sa takmer nechala oklamať online podvodníkom.
Foto: tiktok.com/@shannonrichh

Prečo by Robert De Niro kontaktoval náhodného dôchodcu zo Spojeného kráľovstva? Hoci je ťažké nájsť nejaký rozumný dôvod, 76-ročná Gina Morganová skutočne verila, že sa rozpráva s hollywoodskou hviezdou. Jej príbeh vyrozprávala na TikToku jej vnučka.

Poslal sexy fotky a povedal, že ju navštívi

Osoba vydávajúca sa za Roberta De Nira kontaktovala seniorku prostredníctvom služby Messenger. V súkromných správach ponúkla 76-ročnému fanúšikovi prístup k exkluzívnemu obsahu, ktorý je dostupný len hŕstke fanúšikov. Online Robert De Niro mal žene sľúbiť, že jej bude posielať hlasové správy, telefonovať a dokonca ju aj osobne navštíviť. A to všetko za 400 libier.

@shannonrichh

My nan thinking robert de niro is messaging her on facebook ffs #nan #nana #lol #funny #robertdeniro #scam

♬ original sound – Shannon Rich

Keď mi babička ukázala odkazy, nemohla som zadržať smiech,“ uviedla vnučka. Dodala, že 76-ročná žena bola našťastie opatrná a podvodníkovi neposkytla žiadne osobné údaje. Autorka videa priznala, že pre ňu nebolo ľahké vysvetliť babičke, že za správami nestojí hollywoodska hviezda. „Ukážem vám jeho fotografiu. Vyzerá sexi. Dobre som sa s ním porozprávala,“ – tvrdila dôchodkyňa. Nakoniec jej vnučka krok za krokom vysvetlila, ako fungujú internetové podvody.

Polícia varuje pred online podvodmi

Ako sa dočítame na webovej stránke polície, „kyberzločinci používajú vhodne formulované frázy alebo vytvárajú zložitejšie a komplexnejšie príbehy, aby vzbudili dôveru. Podvodníci využívajú dôverčivosť, túžbu pomôcť druhým, túžbu rýchlo zbohatnúť, náhlivosť alebo zvedavosť. Je dôležité si uvedomiť, že prerušovačom logického myslenia a ostražitosti je najčastejšie chamtivosť.“ Služba upozorňuje, že používatelia internetu by sa mali postarať o vlastnú bezpečnosť uplatňovaním nasledujúcich bezpečnostných pravidiel:

Používajte pravidelne aktualizovaný antivírusový program, ktorý poskytuje účinnú ochranu pred širokou škálou online hrozieb (vírusy, červy, trójske kone atď.).

neotvárajte odkazy alebo prílohy uvedené v pochybných e-mailoch, pretože môžu obsahovať škodlivý softvér alebo vás odkážu na podvodné adresy na účely phishingu alebo krádeže identity.

všetky bankové platby vykonávajte prostredníctvom protokolu https (označeného ikonou visiaceho zámku), ktorý zaisťuje bezpečnosť prenosu údajov. Je tiež dobré zobraziť certifikát potvrdzujúci bezpečný prenos údajov, pretože sofistikovanejší zločinci môžu používať protokol https, ale nemajú bezpečnostný certifikát.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Neočakávané výdavky, podvodníci, potreba dodatočnej hotovosti. Pozrite si svoj finančný horoskop

Turista odhaľuje populárny podvod v Egypte. „Ak naletíte, nie je mi vás ľúto“

The post „Babička si myslela, že jej Robert De Niro píše cez Messenger. Zaplavoval ju sexy fotkami.“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie