Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Babička vždy takto čistila striebro. Robím to tak a prstene sa mi na prstoch lesknú ako hviezdy

14.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kwangmoozaa). Každý majiteľ strieborných príborov vie, že hoci sú krásne a elegantné, potrebujú správny prístup. Umývačka riadu ich ničí, takže ručné umývanie a leštenie zvyčajne zaberie veľa času. Ako vyčistiť striebro? Domáce metódy sú spoľahlivé aj pri čistení šperkov. Ako vyčistiť striebro? Domáce opravné prostriedky.Foto: shutterstock/Kwangmoozaa Ak je vaše […]
Menej ako 1 min. min.

14.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kwangmoozaa).

Každý majiteľ strieborných príborov vie, že hoci sú krásne a elegantné, potrebujú správny prístup. Umývačka riadu ich ničí, takže ručné umývanie a leštenie zvyčajne zaberie veľa času. Ako vyčistiť striebro? Domáce metódy sú spoľahlivé aj pri čistení šperkov.

Ako vyčistiť striebro? Domáce opravné prostriedky.
Foto: shutterstock/Kwangmoozaa

Ak je vaše striebro matné a chýba mu lesk, je to znak toho, že potrebuje náležitú starostlivosť. Oplatí sa spoľahnúť na domáce triky našich babičiek, ktoré toto umenie ovládajú na výbornú. Dajú sa použiť aj na osvieženie strieborných prsteňov, retiazok a náramkov.

Ako vyčistiť striebro? Domáce opravné prostriedky vám pomôžu rýchlo sa s tým vysporiadať

Najpopulárnejšou domácou metódou čistenia striebra je použitie roztoku vody, sódy bikarbóny a octu. Ideálne na príbory, taniere a svietniky. Pre účinnú starostlivosť budete potrebovať:

liter vriacej vody,

6 lyžíc sódy bikarbóny,

7 lyžíc octu,

veľká kovová misa,

alobal,

flanelové plátno.

Najskôr vyložte vnútro misky alobalom. Potom do nej nalejte vriacu vodu a pridajte sódu bikarbónu a ocot. Všetko premiešajte a pridajte striebro do výslednej tekutiny. Množstvo roztoku musí byť dostatočné na úplné pokrytie predmetov. Po 15 minútach vyberte príbor z misky a utrite do sucha handričkou.

Ako vyčistiť striebro?
Foto: shutterstock/Nick Alias

Ako vyčistiť striebro od čierneho povlaku? Vaše šperky získajú svoj bývalý lesk

Vzhľad čierneho lesku na šperkoch je prirodzený jav, ktorý vzniká, keď striebro reaguje so vzduchom. Na jeho vznik vplýva aj niektorá kozmetika a nami vylučovaný pot. Našťastie si s tým poradíme dvoma domácimi prípravkami.

Zubná pasta. Naneste malé množstvo pasty na mäkkú kefku a jemnými pohybmi vtierajte šperk. Táto jednoduchá metóda vám umožní rýchlo sa vysporiadať s tmavými škvrnami.

Saponát na riad. Do sklenenej alebo porcelánovej misky nalejte pohár vriacej vody, pridajte 5 kvapiek saponátu a premiešajte. Umiestnite krúžky do roztoku, nechajte 15 minút pôsobiť a potom jemne očistite kefkou. Vyleštite ho mäkkou handričkou a po čiernom povlaku nezostane ani stopa.

RADA! Aby ste si šperky pri čistení zubnou pastou nepoškodili, vyberte si takú, ktorá neobsahuje bielidlá.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

O tomto použití vysačky ste určite nevedeli. Budete ľutovať, že ste ich vystrihli skôr

Vložte si do skrine vetvičku a zbavíte sa problému. Domáca metóda pre každý rozpočet

The post Babička vždy takto čistila striebro. Robím to tak a prstene sa mi na prstoch lesknú ako hviezdy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie