Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Babičkin zabudnutý trik na dokonale čistú bielizeň

11.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Vynález práčky spôsobil revolúciu v živote a uľahčil jednu z najťažších domácich prác. Nie je problém vyprať blúzku alebo dokonca sveter ručne. Keď však máte hromadu špinavého oblečenia vrátane posteľnej bielizne, džínsov alebo búnd, práčka sa ukáže ako záchranca. Bohužiaľ, nie vždy dokáže oblečenie dôkladne vyprať a […]
Menej ako 1 min. min.

11.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).

Vynález práčky spôsobil revolúciu v živote a uľahčil jednu z najťažších domácich prác. Nie je problém vyprať blúzku alebo dokonca sveter ručne. Keď však máte hromadu špinavého oblečenia vrátane posteľnej bielizne, džínsov alebo búnd, práčka sa ukáže ako záchranca. Bohužiaľ, nie vždy dokáže oblečenie dôkladne vyprať a odstrániť všetky nečistoty.

Vynález práčky spôsobil revolúciu v živote a uľahčil jednu z najťažších domácich prác.
Foto: Súkromný archív

Babičkin zabudnutý trik na dokonale čistú bielizeň

Obsluha práčky nie je zložitá, ale v rozpore so zdaním nejde len o umiestnenie pracích prostriedkov na správne miesto a nastavenie správneho programu. Dôležité je tiež zladiť oblečenie podľa farby alebo materiálu a nepreťažiť bubon. Ak tam vložíte príliš veľa oblečenia, práčka nebude schopná vyprať všetko. Aj keď však budete dodržiavať odporúčania, vaše oblečenie nemusí byť dokonale čisté. Tu prichádza na pomoc dávno zabudnutý babičkin trik.

Táto metóda je jednoduchá, účinná, ale časovo náročná. Napriek tomu sa ju oplatí zvoliť, ak chcete naozaj dôkladne vyčistiť oblečenie, posteľnú bielizeň alebo záclony. V niektorých prípadoch sa na tkanine môže nahromadiť veľké množstvo nečistôt, ktoré práčka neodstráni. Bielizeň je zdanlivo čistá, ale v skutočnosti je na nej stále veľa nečistôt.

Počuli ste niekedy o striptíze?

Je to niekoľkohodinové namáčanie bielizne, aby sa odstránila všetka špina. Môže sa to robiť v mise, ak ide o jeden kus, alebo vo vani, ak ide o väčšie množstvo bielizne, alebo napríklad o deky či záclony.

Odstránenie zahŕňa pridanie bóraxu a sódy v rovnakom pomere do horúcej vody a dvojnásobného množstva pracieho prášku a následné vloženie oblečenia. Z času na čas ich treba premiešať, ale našou hlavnou úlohou je vyzbrojiť sa trpezlivosťou. Celý proces trvá od niekoľkých hodín až po jeden deň, v závislosti od stupňa znečistenia. Ak je extrémne, môže byť potrebné vymeniť vodu a proces zopakovať.

Tik Tok už tento trend zachytil.

@ericagrem

stripping my dads sweaty hats best thing I’ve done in a while #cleaning #laundrystriping #cleaningtiktok #fyp

♬ original sound – erica

Voda po namočení oblečenia je naozaj veľmi špinavá, čo dokazuje, že táto metóda skutočne funguje. Posledným krokom odstraňovania je klasické pranie v práčke.

Stripping možno vykonať aj v miernejšej verzii, len s použitím horúcej vody alebo pridaním samotného prášku. Ak chcete oblečenie osviežiť a zbaviť škvŕn, účinné môže byť aj namáčanie v slanej vode. Namáčanie oblečenia do vychladnutého odvaru z bobkového listu je tiež nesamozrejmý, ale osvedčený spôsob odstraňovania škvŕn.

Nezabudnite, že odstraňovanie bielizne nie je bezpečné pre jemné tkaniny. Môže spôsobiť ich zrazenie, stratu pružnosti alebo intenzívnych farieb. Táto metóda by sa tiež nemala používať príliš často. Je to akýsi patent na špeciálne úlohy z času na čas. Rozhodne by sa nemala stať súčasťou vašej rutiny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako používať kapsuly na pranie? Táto chyba zhoršuje ich fungovanie

Jednoduchý spôsob, ako osviežiť oblečenie. Pranie na sucho doma

The post Babičkin zabudnutý trik na dokonale čistú bielizeň appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie