Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Babiš chce kvůli televizním poplatkům „krvácet na barikádě“. Baxa sliboval, že je nezvýší, tvrdí

Vláda podle Babiše hodlá „uvalit platební povinnost“ na všechny majitele mobilních telefonů. „Snaží se také zabetonovat všemi prostředky poměry ve veřejnoprávních médiích,“ pronesl za sněmovním pultíkem. K TÉMATU: Když budeme poplatky jen zvyšovat, bude ČT dražší než Netflix, namítl zástupci firem „Ministr kultury slíbil, že se tyto poplatky nebudou navyšovat. Koalice na to samozřejmě spěchá, […]
Menej ako 1 min. min.

Vláda podle Babiše hodlá „uvalit platební povinnost“ na všechny majitele mobilních telefonů. „Snaží se také zabetonovat všemi prostředky poměry ve veřejnoprávních médiích,“ pronesl za sněmovním pultíkem.

K TÉMATU: Když budeme poplatky jen zvyšovat, bude ČT dražší než Netflix, namítl zástupci firem

„Ministr kultury slíbil, že se tyto poplatky nebudou navyšovat. Koalice na to samozřejmě spěchá, bude se to snažit schválit na poslanecké schůzi na začátku července,“ pokračoval Babiš.

V souvislosti s tím podotkl, že bude v dolní komoře Parlamentu „krvácet na této barikádě“ a snažit se překonat rekord v délce příspěvků. „Hnutí ANO udělá maximum, aby se tomu zabránilo,“ dodal s tím, že zvyšování rozpočtu pro Českou televizi a Český rozhlas odmítá.

Podle Baxy je však tento krok nezbytný. „Veřejnoprávní média se dostala na hranu toho, kdy jsou schopna zajišťovat služby ve stávající podobě,“ uvedl v pořadu Co na to ministr. Zdůraznil, že se jedná o změnu, která přišla po mnoha letech.

Změna legislativy by podle něj neznamenala skokové zvýšení rozpočtu. „Skoro bych řekl, že jde o pouhé zalepování děr, které v rozpočtech jsou,“ pronesl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Koncesionářské poplatky jdou proti mladým lidem, řekl Nacher. Hrabovi vadí zpoplatnění internetu

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie