Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Babišova neznalost je nebezpečná, má jasno Fiala. Zmínil jedinou cestu k míru na Ukrajině

Petr Fiala byl v debatě na CNN Prima NEWS často pod útokem svého oponenta Andreje Babiše (ANO). Šéf hnutí ANO mu například vyčítal jeho energetickou politiku a opřel se i do jeho psychického zdraví. Premiér na něj reagoval tím, že je Babiš zmatený. „Co říká Andrej Babiš, je někdy z neznalosti, zmatenosti nebo je to […]
Menej ako 1 min. min.

Petr Fiala byl v debatě na CNN Prima NEWS často pod útokem svého oponenta Andreje Babiše (ANO). Šéf hnutí ANO mu například vyčítal jeho energetickou politiku a opřel se i do jeho psychického zdraví. Premiér na něj reagoval tím, že je Babiš zmatený. „Co říká Andrej Babiš, je někdy z neznalosti, zmatenosti nebo je to úsměvné. Někdy i hrozně nebezpečné,“ řekl Fiala.

ČTĚTE TAKÉ: Politicky motivovaný atentát v Česku? Dojde k němu, mezi občany je celá řada bláznů, říká Zeman

Předseda vlády konkrétně řekl, že je nesmysl, aby konflikt na Ukrajině vyřešila Čína. „To není reálné. My děláme pouze to, že pomáháme Ukrajině v obraně proti Rusku. Aby věděli, že agresivní politika nedává smysl a poté je možné jednat o míru. To je jediná cesta,“ pronesl Fiala.

Podle něj je nutné ukázat, že i středně velká země v Evropě může iniciovat podobnou účinnou pomoc. „Dokonce sjednotila i velké státy. Díky tomu se munice na Ukrajinu dostane co nejdříve. Pokud bychom čekali na dobudování kapacity na výrobu munice, tak by byla dostupná za dva roky,“ řekl dále Fiala. Předseda ANO Babiš na to konto několikrát zmínil, že jde o starou a plesnivou munici, která částečně pochází také z Ruska.

Následně Fiala odpověděl také na otázku, kolik bude stát dělostřelecká munice. Vláda Petra Fialy totiž celkovou částku nadále tají a chce ji veřejně sdělit až po jejím dodání na Ukrajinu. „O tom otevřeně mluvím s veřejností. Materiál o munici je ale v tajném režimu. Mohu říci, že se jedná o vyšší stovky milionů korun. Také řeknu, že máme přislíbeno 1,6 miliardy eur. To jsou skutečné peníze,“ řekl Fiala.

Volby do Evropského parlamentu se konají 7. a 8. června 2024. Občané mohou volit z 30 stran a hnutí. Do europarlamentu svými hlasy vyšlou 21 zástupců Česka.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie