Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Balík pomoci pre Kyjev. Francúzsko dodá Ukrajine ďalšie obrnené vozidlá i rakety

Francúzsko bude Ruskom napadnutej Ukrajine naďalej dodávať obrnené vozidlá a rakety protivzdušnej obrany, uviedol francúzsky minister obrany Sébastien Lecornu pre nedeľňajšie vydanie novín La Tribune. Informujeme o tom podľa správy agentúry DPA. Lecornu spresnil, že Paríž pracuje na zodpovedajúcom balíku pomoci pre Kyjev, ktorý by obsahoval staršie, avšak stále funkčné vybavenie francúzskej armády. Obrnené vozidlá […]
Menej ako 1 min. min.

Francúzsko bude Ruskom napadnutej Ukrajine naďalej dodávať obrnené vozidlá a rakety protivzdušnej obrany, uviedol francúzsky minister obrany Sébastien Lecornu pre nedeľňajšie vydanie novín La Tribune. Informujeme o tom podľa správy agentúry DPA.

Lecornu spresnil, že Paríž pracuje na zodpovedajúcom balíku pomoci pre Kyjev, ktorý by obsahoval staršie, avšak stále funkčné vybavenie francúzskej armády.

Obrnené vozidlá s pohonom všetkých kolies typu VAB sú rozhodujúce pre mobilitu vojakov. Ukrajina o tieto vozidlá žiadala – mohli by jej pomôcť udržať frontovú líniu, píše DPA.

Francúzsko sa tiež chystá Kyjevu dodať aj ďalšie rakety typu Aster, určené pre systém protivzdušnej obrany Samp/T. Lecornu však doposiaľ nespresnil rozsah plánovanej dodávky. V prípade obrnených vozidiel by podľa neho malo ísť o “stovky”, cituje DPA. Ukrajina by s balíkom pomoci od Francúzska mohla počítať ešte v priebehu tohto a začiatkom budúceho roka.

Podľa najnovších údajov poskytlo Francúzsko Ukrajine od začiatku ruskej vojenskej invázie vo februári 2022 vojenský materiál v hodnote dovedna zhruba 2,6 miliárd eur.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie