Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Balkónové kvety kvitnú ako šialené. Stačí jednoduchý trik s jogurtom tety Hanky

13.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Isa Long). Čo ak nemáte veľký a zelený dvor? Nedostatok zelene vám môže nahradiť váš balkón! Keď sa rozhodnete pre obnovu svojho balkóna, nie je núdza o rôzne možnosti – od závesných záhradných rastlín až po kvetináče, ktoré sa dajú zavesiť na balkónové mreže. Máme pre vás rady, vďaka […]
Menej ako 1 min. min.

13.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Isa Long).

Čo ak nemáte veľký a zelený dvor? Nedostatok zelene vám môže nahradiť váš balkón! Keď sa rozhodnete pre obnovu svojho balkóna, nie je núdza o rôzne možnosti – od závesných záhradných rastlín až po kvetináče, ktoré sa dajú zavesiť na balkónové mreže. Máme pre vás rady, vďaka ktorým bude vyzerať ako zo sna.

Ako sa správne starať o kvety na balkóne?
Foto: shutterstock/Isa Long

Vďaka osvedčeným postupom našich tiet bude váš balkón vyzerať fenomenálne bez väčšej námahy. Nemusíte neustále kontrolovať svoje rastliny, aby boli svieže a krásne. Tieto spôsoby sú nielen lacné, ale aj skvelým spôsobom, ako si spríjemniť relaxáciu u vás doma.

Používajte horčíkové soli. Sú skvelou alternatívou k hnojivám

Horčíkové soli sa v záhradách používajú už desaťročia ako tajná zbraň, pretože pomáhajú zvyšovať príjem živín, sú rozpustné vo vode a nezanechávajú chemické zvyšky. Horčík v horčíkových soliach pomáha rastlinám využívať fosfor a dusík v pôde, ktoré sú dôležitou zložkou hnojív. Je to skvelá zmes a alternatíva k spracovaným chemickým hnojivám.

Kávová usadenina je prirodzeným hnojivom pre všetky rastliny. Nevyhadzujte ich

Po vypití rannej šálky kávy uschovajte usadeniny namiesto toho, aby ste ich vyhodili. Kávová usadenina môže pôsobiť ako prírodný odpudzovač hmyzu a zázračne funguje aj ako hnojivo. Kávová usadenina urýchľuje kvitnutie a chráni rastlinu pred chorobami.

Jogurt zachráni vaše rastliny pred múčnatkou. Teta mi ukázala tento spôsob

Milujem ruže rovnako ako každý iný záhradník, ale neznášam múčnatku, ktorá sa tvorí na ich listoch. Toto nevzhľadné ochorenie postihuje aj iné rastliny, ale našťastie existuje prírodná liečba. O tomto lieku som sa dozvedela od svojej tety, ktorá zmes s úspechom vyskúšala na svojich ružiach. Jogurtovú zmes teraz používam ako preventívne opatrenie a je skvelá. Stačí zmiešať biely jogurt v pomere 1:1 s vodou.

Na ochranu rastlín pred múčnatkou zmiešajte biely jogurt s vodou a postriekajte tým kvety.
Foto: shutterstock/olepeshkina

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Úroda jahôd bude rekordná. Na aplikáciu domácich živín ešte nie je neskoro

Žihľavový hnoj je najlepším hnojivom, ktoré môžete svojim rastlinám poskytnúť. Zabudnite na chemikálie, vezmite si rukavice

The post Balkónové kvety kvitnú ako šialené. Stačí jednoduchý trik s jogurtom tety Hanky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie