Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Banky lákajú detských klientov. Kedy je vhodné založiť dieťaťu vlastný účet?

Výchova a vzdelávanie detí sú pre väčšinu rodín najdôležitejšie priority. Rodičia môžu významne prispieť k rozvoju finančnej gramotnosti svojich ratolestí tým, že im založia bankový účet. Hoci neexistuje univerzálny návod, kedy presne by to mali urobiť, sú mnohé situácie, ktoré k prvému bankovému účtu motivujú. Založenie účtu pri narodení dieťaťa Jedným z dôvodov, prečo založiť účet už pri […]
Menej ako 1 min. min.

Výchova a vzdelávanie detí sú pre väčšinu rodín najdôležitejšie priority. Rodičia môžu významne prispieť k rozvoju finančnej gramotnosti svojich ratolestí tým, že im založia bankový účet. Hoci neexistuje univerzálny návod, kedy presne by to mali urobiť, sú mnohé situácie, ktoré k prvému bankovému účtu motivujú.

Založenie účtu pri narodení dieťaťa

Jedným z dôvodov, prečo založiť účet už pri narodení, je možnosť využívať ho ako modernú verziu prasiatka na sporenie. Takto môžu rodičia pravidelne odkladať peniaze, ktoré dieťa dostáva napríklad na narodeniny či Vianoce a šetriť ich na neskôr v banke.

Podielové fondy

Na dlhodobé sporenie, napríklad na vzdelanie alebo bývanie, je vhodnejšie investovanie napríklad do podielových fondov, ktoré prinesie vyššie zhodnotenie ako bežný účet​.

 

Prvý účet pri nástupe do školy

Prvý bankový účet rodičia zvažujú aj pri deťoch, ktoré nastupujú do školy. Šesťročné deti sa už učia čítať a počítať, a tak získavajú prvé zručnosti pre prácu s financiami. S vlastnou platobnou kartou môžu samostatne nakupovať, pochopiť hodnotu peňazí a naučiť sa hospodáriť s elektronickými peniazmi.

Tatra banka uvádza, že často sa stretáva s otázkou, či nestačí deti naučiť hospodáriť s hotovosťou.

The post Banky lákajú detských klientov. Kedy je vhodné založiť dieťaťu vlastný účet? appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie