Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Banská Bystrica : POZÝVAME VÁS NA BLÍŽIACE SA PODUJATIA Už dnes sa začal a zajtra pokračuje tretí ročník výstavy minerálov, skamenelín a šperkov. Na Námestí SNP sa môžete t…

POZÝVAME VÁS NA BLÍŽIACE SA PODUJATIA 💎 Už dnes sa začal a zajtra pokračuje tretí ročník výstavy minerálov, skamenelín a šperkov. Na Námestí SNP sa môžete tešiť na ryžovanie zlata. Prítomní sú aj geológovia, ktorí ochotne pomôžu s orientačným určením minerálov a hornín. Výstava poskytuje priestor tiež múzeám i inštitúciám, ktoré sa venujú prírodným vedám, […]
Menej ako 1 min. min.

POZÝVAME VÁS NA BLÍŽIACE SA PODUJATIA

💎 Už dnes sa začal a zajtra pokračuje tretí ročník výstavy minerálov, skamenelín a šperkov. Na Námestí SNP sa môžete tešiť na ryžovanie zlata. Prítomní sú aj geológovia, ktorí ochotne pomôžu s orientačným určením minerálov a hornín. Výstava poskytuje priestor tiež múzeám i inštitúciám, ktoré sa venujú prírodným vedám, baníctvu či montanistike.

👉🏻 Občianske združenie a Občianska rada Podlavice – Skubín si počas najbližšej soboty pripravili pre všetky vekové kategórie športovo-kultúrno-vzdelávaciu akciu. Súčasťou programu sú rôzne hry ako petang, frisbee či hod na cieľ. Taktiež si budete môcť zabehať a chýbať nebude ani jazda na zaujímavých modeloch áut, dopravné ihrisko, stolové hry, kvíz, ale aj viaceré sprievodné aktivity.

🎼 Ani počas tohtoročného Banskobystrického kultúrneho leta si nenechajte ujsť tradičné literárno-hudobno-výtvarné podujatie Ars Poetica Neosoliensis. Uskutoční sa vo štvrtok, 20. júna 2024 o 17:00 h. v Cikkerovej sieni historickej radnice. Aj tento cyklus bude medzinárodný. Vstup na podujatie je bezplatný.

🎭 Určite väčšina z vás pozná divadelno-hudobný festival Mičinský pitvor. Dobrou správou je, že tento rok bude aj priamo v Banskej Bystrici, konkrétne 21. júna 2024 od 16:30 hod. pri Barbakáne na Námestí Štefana Moysesa. V piatkovom programe vystúpia študenti Fakulty dramatických umení Akadémie umení v Banskej Bystrici, Katarína Koščová a Daniel Špiner, Richard Autner Band s Martinom Geišbergom, Duo Kyseli Krastafci, Alex Mihailovski s bábkou Mr. Barti a povrazochodec Oliver Zimmermann. Nebude chýbať ani patrónka festivalu Kristína Tormová.

🏞️ V termíne od 25. júna do 4. júla si budete môcť vychutnať v priestoroch historickej Radnice na Námestí SNP krásu výtvarného umenia na tému Stále je tu láska [aby neprišiel van Gogh o ucho]. Jej autormi sú väznené osoby, ktoré v rámci resocializačných procesov, s pomocou príslušníkov a zamestnancov Ústavu na výkon väzby i Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica, rozvinuli v sebe talent. Vstup je bezplatný, ale návštevníci si môžu zakúpiť vystavené diela, alebo prispieť ľubovoľnou finančnou čiastkou. Výťažok bude venovaný Občianskemu združeniu Svetielko nádeje. Výstava bude otvorená každý pracovný deň v čase od 8:00 do 17:00 hod. a v soboty od 10:00 do 15:00 hod.

ℹ️ Všetky podujatia nájdete na webovej stránke mesta: https://www.banskabystrica.sk/podujatia/.







Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie