Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bartošova digitalizace je reputační problém pro Piráty, tvrdí Kubáček. Připustil i rezignaci

Mnozí úředníci napříč Českem si stěžují, že digitalizace stavebního řízení nefunguje tak, jak bylo avizováno. Podle Kubáčka se jedná o „selhání nejviditelnějšího Piráta“. „Ti, kteří si ušetří peníze a prokoušou se všemi nutnostmi, dostanou v samotném finále facku. Nakonec nemohou stavět, jelikož selhal vrcholný garant za stavební řízení, kterým má být právě Bartoš,“ opřel se […]
Menej ako 1 min. min.

Mnozí úředníci napříč Českem si stěžují, že digitalizace stavebního řízení nefunguje tak, jak bylo avizováno. Podle Kubáčka se jedná o „selhání nejviditelnějšího Piráta“. „Ti, kteří si ušetří peníze a prokoušou se všemi nutnostmi, dostanou v samotném finále facku. Nakonec nemohou stavět, jelikož selhal vrcholný garant za stavební řízení, kterým má být právě Bartoš,“ opřel se do ministra politolog.

K TÉMATU: Von der Leyenové nestačí nominace Síkely. Požaduje další jméno, píše o ženské kandidátce

Předseda vládní strany podle něj s elektronizací žádostí velmi zariskoval. „Spojil s tím svou politickou budoucnost. Právě Piráti stavěli na tezi, že nám touto cestou ulehčí život. Velká část slibů se nenaplnila. Ty realizované jsou buď propadák nebo připomínají práskače. Mám na mysli třeba eObčanku,“ vyjmenoval v pořadu Zprávy Plus.

„Pokud se vše nedá dohromady do poloviny nebo konce září, znamená to obrovský reputační problém pro Piráty. Je to ale také na zvážení osobní rezignace ministra Bartoše,“ zdůraznil politolog.

Podobně to vidí i politolog Šaradín, který v podzimních krajských volbách kandiduje na Olomoucku za koalici Hlas pro náš kraj. „Pokud bychom byli ve stejné situaci se stavebním řízením i v září nebo říjnu, bylo by to opravdu na rezignaci Bartoše. Varování ze strany starostů a krajských úředníků jsou vážná. Jediné, co teď ministrovi zůstává, je modlit se, aby to vše dopadlo dobře,“ poznamenal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Digitalizace stavebních úřadů dál vázne. Dotáhnu to, tvrdí Bartoš, opozice chce rezignaci

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie