Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Belousovová: Umelci v bývalej totalite boli menej poplatní režimu ako teraz

www.slovanskenoviny.sk/rss Životné jubileum – 90.rokov herca Štefana Kvietika Štefan Kvietik je naša významná herecká osobnosť, akú asi ťažko budeme niekedy mať. Bol nielen veľmi talentovaným hercom, ale pre mňa vždy zosobňoval aj skutočné mužské vlastnosti, ktoré sa dnes akosi žiaľ vytrácajú. Chcela by som mu zaželať veľa zdravia, ľudského šťastia a ešte veľa rokov. Hoci […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Životné jubileum – 90.rokov herca Štefana Kvietika

Štefan Kvietik je naša významná herecká osobnosť, akú asi ťažko budeme niekedy mať. Bol nielen veľmi talentovaným hercom, ale pre mňa vždy zosobňoval aj skutočné mužské vlastnosti, ktoré sa dnes akosi žiaľ vytrácajú. Chcela by som mu zaželať veľa zdravia, ľudského šťastia a ešte veľa rokov.

Hoci ako umelec tvoril hlavne v období bývalého režimu, ktorý sa zvykne označovať ako totalitný, myslím si, že umelci boli menej poplatní tomu režimu, ako je to teraz.

Páni herci, akým bol aj Štefan Kvietik sa vedeli presadiť svojim skutočným talentom, pretože oni ho ako dar od Boha naozaj mali a rozvíjali.

Zmenila sa doba, zmenili sa herecké osobnosti. Či k lepšiemu? Posúďte sami…

Neviem si ani predstaviť, že by sa napríklad Kvietik predvádzal na oficiálnych podujatiach v ženských šatách, ako niektorí súčasní mladí herci.

Neviem si predstaviť, že by on z dosiek národného divadla vykrikoval nejaké prihlúple, infantilné, nenávistné slová na adresu ministerky kultúry.

Neviem si ho predstaviť, že by stál na pódiu na demonštráciách a kydal na vlastný národ.

Neviem si to predstaviť preto, lebo skutočný muž, skutočná herecká osobnosť na to nie je odkázaná. Nemusí sa pred nikým plaziť, aby dostal rolu. Nemusí zo seba robiť klauna v ženských šatách, ktorý chce tak demonštrovať svoju progresívnosť.

A to hlavné: Štefan Kvietik by nikdy nekydal do vlastného hniezda! Práve naopak. Bol jeden z tých, ktorý sa nebál prejaviť vlastenectvo v dobe, keď to nebolo v móde.

Vlastne ono to asi nikdy v našich dejinách nebolo módne. Štefan Kvietik bol v rokoch 1990 až 1994 poslancom národnej rady za SNS. Pravda vtedy to bola úplne iná nielen doba, ale aj SNS.

Ja som veľmi rada, že som sa mohla vtedy s týmto slovenským umelcom a pánom hercom osobne stretnúť. Mne , ale aj ďalším, ktorí sme vtedy v národnej politike začínali, ľudia ako on dodávali hrdosť a presvedčenie, že ideme správnou cestou.

Nie je to s nami až také zlé, keď máme medzi sebou takého osobnosti.

Anna Belousovová/skspravy.sk

Ilustr.foto: zivotseniora.sk

Príspevok Belousovová: Umelci v bývalej totalite boli menej poplatní režimu ako teraz je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie