Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Beňová: Od úprimného zmieru je opozícia na kilometre ďaleko

www.slovanskenoviny.sk/rss Predvolebnú reláciu moderoval Juraj Draxler. Politika je podľa Moniky Beňovej dnes neúmerne ovplyvnená aktivizmom a rovnako aj médiami. To tu podľa nej nikdy predtým nebolo. Želala by si, aby sa do Bruselu vrátili politici, ktorí budú rozhodovať a niesť za svoje rozhodnutia zodpovednosť. Dnes je politika iná Monika Beňová sa na začiatku rozhovoru vrátila […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Predvolebnú reláciu moderoval Juraj Draxler. Politika je podľa Moniky Beňovej dnes neúmerne ovplyvnená aktivizmom a rovnako aj médiami.

To tu podľa nej nikdy predtým nebolo. Želala by si, aby sa do Bruselu vrátili politici, ktorí budú rozhodovať a niesť za svoje rozhodnutia zodpovednosť.

Dnes je politika iná

Monika Beňová sa na začiatku rozhovoru vrátila aj k nepríjemnej udalosti z 15. mája tohto roka, kedy útočník postrelil premiéra. Hovorí, že v prvé dni verila, že opozícia to so zmierom myslí vážne, teraz si však myslí, že od úprimného zmieru je opozícia na kilometre ďaleko.

Podľa europoslankyne je veľmi dôležité stáť si v politike za svojím. Hovorí, že dnes je politika iná, ako bývala pred niekoľkými rokmi. Je podľa nej iná aj v národných parlamentoch, aj na úrovni Europarlamentu. Nemyslí si, že spoločnosť je rozdelená iba u nás. Politika je podľa Beňovej neúmerne ovplyvnené aktivizmom a rovnako aj médiami. To tu nikdy predtým nebolo, tvrdí. Dnes politiku nerobia politici, ale aktivisti. Politické rozhodnutia sa nemôžu robiť pod tlakom mimovládnych organizácií, ako to je dnes.

Monika Beňová upozornila na konkrétny príklad – Ursula von der Leyenová dohadovala „nepokryte“ biznis s farmaceutickou spoločnosťou „a my v Európskom parlamente ju nemáme možnosť ani zavolať, aby nám to prišla vysvetliť,“ upozornila na realitu dneška Beňová.

ereport.sk

Príspevok Beňová: Od úprimného zmieru je opozícia na kilometre ďaleko je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie