Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bez múky a vajec. Na zemiakové placky potrebujete len 2 prísady. Lahodné

21.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/freeskyline). Ako pripraviť hash browns? Anglické zemiakové placky nie sú zložité, na ich prípravu nepotrebujete múku ani vajcia. Fungovať bude čokoľvek, čo máte v kuchyni, a lacné jedlo poteší všetkých v dome. Ako pripraviť zemiakové placky bez pšeničnej múky? Ako pripraviť zemiakové placky bez pšeničnej múky?Foto: shutterstock/freeskyline Neviete, čo […]
Menej ako 1 min. min.

21.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/freeskyline).

Ako pripraviť hash browns? Anglické zemiakové placky nie sú zložité, na ich prípravu nepotrebujete múku ani vajcia. Fungovať bude čokoľvek, čo máte v kuchyni, a lacné jedlo poteší všetkých v dome. Ako pripraviť zemiakové placky bez pšeničnej múky?

Ako pripraviť zemiakové placky bez pšeničnej múky?
Foto: shutterstock/freeskyline

Neviete, čo pripraviť na večeru? Ak áno, mnoho ľudí sa spolieha na zemiakové placky. Sú pomerne rýchle, ľahko sa pripravujú a jedlo budete môcť prispôsobiť preferenciám každého – podávať ho môžete buď na sladko, alebo na slano. Možností je veľa, ale nie je to práca s prílohami. Všetko je to o požadovanej chrumkavosti a chuti každého koláča. Ukázalo sa, že do zmesi vôbec nemusíte pridávať múku a vajcia, ako nás to učili naše mamy a staré mamy. Čo namiesto toho funguje u vás?

Čo pridať do zemiakových placiek namiesto múky? Základná surovina, korenie a maslo na vyprážanie

Recept na zemiakové placky bez múky je pomerne jednoduchý. Táto variácia bola vynájdená v Spojenom kráľovstve a jedlo nájdete pod názvom hash browns. Nepotrebujete žiadne fantastické ingrediencie, pretože tie určite máte doma. Čo budete potrebovať? Len zemiaky, korenie a rozpustené maslo, na ktorom sa placky budú smažiť. Z korenia budete potrebovať štipľavú a sladkú alebo údenú papriku, čierne korenie a soľ. To je všetko, tak sa pustite do práce a prekvapte svoju rodinu chutným nedeľným jedlom.

Na prípravu hash browns potrebujete zemiaky, korenie a rozpustené maslo.
Foto: shutterstock/DronG

Ako pripraviť zemiakové placky bez múky? Hash browns sú jednoduché na prípravu a nadpozemsky chrumkavé

Hash browns sa vyznačujú ľahkosťou a chrumkavosťou. Môžu sa jesť na raňajky, obed alebo večeru. Čo by ste mali robiť? Pripravené zemiaky jednoducho ošúpte, dôkladne umyte a nastrúhajte. Potom počkajte 5 minút a vodu z misy vylejte. Neskôr zemiaky zmiešajte s uvedenými koreninami na ochutenie a zmes je hotová.

Na panvici rozohrejte 3 lyžice masla a opečte na ňom malé zemiaky vo forme palaciniek. Môžete ich vyberať lyžicou. Smažte ich z každej strany dohneda a potom ich položte na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Podávajte teplé na obľúbený spôsob – so smotanou a cukrom, s hubovou omáčkou, ako prílohu k mäsovým jedlám alebo inak. Obmedzuje vás len vaša fantázia.

Môžete ich podávať so smotanou a cukrom, s hubovou omáčkou, ako prílohu k mäsovým jedlám alebo inak.
Foto: shutterstock/Timolina

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zemiakové placky absorbujú tuk ako bláznivé? Poznám spôsob, ktorý túto pochúťku výrazne zoštíhli

Tieto zemiakové placky chutia inak, pretože som do nich pridala túto prísadu. Nikto ju v strede neočakáva

The post Bez múky a vajec. Na zemiakové placky potrebujete len 2 prísady. Lahodné appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie