Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bezkonkurenčné bezplatné hnojivo na uhorky pre veľké výnosy. Zalievajte a striekajte sadenice pravidelnejšie

14.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Bazela). Uhorky sú dosť nenásytné rastliny, pretože rýchlo absorbujú živiny nachádzajúce sa v zemi. Aby prinášali bohatú úrodu a ich plody boli chutné, musíme im systematicky dodávať potrebné živiny. Málokto vie, že dokonalým hnojivom na uhorky je produkt, ktorý zvyčajne končí v koši. Stačí ho spojiť s vodou a […]
Menej ako 1 min. min.

14.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Bazela).

Uhorky sú dosť nenásytné rastliny, pretože rýchlo absorbujú živiny nachádzajúce sa v zemi. Aby prinášali bohatú úrodu a ich plody boli chutné, musíme im systematicky dodávať potrebné živiny. Málokto vie, že dokonalým hnojivom na uhorky je produkt, ktorý zvyčajne končí v koši. Stačí ho spojiť s vodou a naniesť na uhorky a úroda bude taká bohatá, že ju nestihnete zozbierať. Môj sused mi povedal recept na hnojivo.

Kedy začať prihnojovať uhorky?
Foto: Pixabay/Bazela

Kedy začať prihnojovať uhorky?

Uhorky sú popri paradajkách jednou z najobľúbenejších zelenín, ktoré sa často pestujú v záhradách. Niet sa čomu čudovať, pretože chuť a čerstvosť zeleniny nazbieranej z vlastnej záhrady je bezkonkurenčná. Pred vysadením do záhrady je kľúčovým krokom príprava sadeníc. Aby z našich sadeníc vyrástla zrelá zelenina, treba im zabezpečiť optimálne podmienky. Okrem dostatočného slnečného žiarenia a zálievky je mimoriadne dôležité pravidelné prihnojovanie. Uhorky majú pomerne vysoké nároky na výživu a nedostatok základných látok negatívne ovplyvňuje veľkosť a kvalitu úrody.

Kedy začať prihnojovať uhorky? Termín prvého hnojenia uhoriek závisí od toho, či sú pestované sejbou do zeme alebo zo sadeníc. V prvom prípade sa s hnojením začína, keď majú rastliny 3-4 pravé listy. Kŕmenie uhoriek pestovaných zo sadeníc sa však vykonáva 2 týždne po výsadbe do zeme. Na získanie zdravých a silných sadeníc je potrebné dbať aj na ich kŕmenie počas výroby sadeníc.

Kedy začať prihnojovať uhorky?
Foto: shutterstock.com/Jurga Jot

Hnojenie uhoriek cibuľovými šupkami

Existuje mnoho druhov hnojív, ktoré možno použiť na uhorky. Kríky môžete kŕmiť prípravkami z obchodu, no rozhodne je lepšie použiť osvedčené domáce prostriedky. Môj sused zbiera cibuľové šupky celý rok a pripravuje z nich výživné a bezplatné hnojivo na uhorky. Obsahujú veľa minerálov, vrátane: draslíka, bóru, vápnika, mangánu, selénu, chrómu, medi a horčíka.

Cibuľové šupky navyše obsahujú veľa karoténu, ktorý zvyšuje odolnosť kríkov voči nepriaznivým poveternostným a stanovištným podmienkam. Obsahujú vitamín PP, ktorý hrá dôležitú úlohu v procesoch vyskytujúcich sa v rastlinách. Stále to nie je všetko. Cibuľové šupky ochránia uhorky pred chorobami a rôznymi parazitmi.

Môj sused sa podelil o recept na domáce hnojivo na uhorky. Stačí naplniť 1/4 vedra cibuľovými šupkami a potom zaliať teplou vodou. Odložte túto zmes na jeden deň. Pred aplikáciou hnojiva zrieďte vodou v pomere 1:10. Týmto prostriedkom zalievame sadenice uhoriek alebo použijeme postrekový prípravok.

Domáce hnojivo z cibuľových šupiek ochráni naše plodiny pred plesňami a napadnutím škodcami. Sadeniciam dodá cenné živiny, podporí ich rast a vývoj. Takéto hnojenie prinesie najlepšie výsledky a zabezpečí zdravé, bohaté úrody uhoriek.

Hnojenie prinesie najlepšie výsledky a zabezpečí zdravé, bohaté úrody uhoriek.
Foto: Pixabay/Alexei_other

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pred zalievaním rastlín ju dávam do kanvičky. Tento trik by si mal niekto patentovať. „Geniálne.“

Ako sa sadia cibuľovité rastliny? Držte sa týchto tipov a vaša záhrada bude ako z rozprávky

The post Bezkonkurenčné bezplatné hnojivo na uhorky pre veľké výnosy. Zalievajte a striekajte sadenice pravidelnejšie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie