Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bezpečnostná rada OSN schválila rezolúciu odsudzujúcu útoky na humanitárnych pracovníkov

Bezpečnostná rada OSN v piatok schválila rezolúciu, ktorou dôrazne odsúdila útoky na humanitárnych pracovníkov i personál OSN. Žiada, aby všetci účastníci bojov tieto osoby chránili v súlade s medzinárodným právom, informujeme podľa agentúry AP. Za návrh predložený Švajčiarskom zahlasovalo 14 členov Bezpečnostnej rady OSN. Rusko sa hlasovania zdržalo. Rezolúcia vyjadruje vážne znepokojenie nad zvyšujúcim sa počtom […]
Menej ako 1 min.

Bezpečnostná rada OSN v piatok schválila rezolúciu, ktorou dôrazne odsúdila útoky na humanitárnych pracovníkov i personál OSN. Žiada, aby všetci účastníci bojov tieto osoby chránili v súlade s medzinárodným právom, informujeme podľa agentúry AP.

Za návrh predložený Švajčiarskom zahlasovalo 14 členov Bezpečnostnej rady OSN. Rusko sa hlasovania zdržalo. Rezolúcia vyjadruje vážne znepokojenie nad zvyšujúcim sa počtom útokov a hrozieb voči humanitárnym pracovníkom i nad nerešpektovaním a porušovaním medzinárodného práva zo strany bojujúcich strán. Tie vyzýva, aby všetkým civilistom zaistili okamžitý, plný a bezpečný prístup k humanitárnej pomoci.

Z Rafahu od izraelského vpádu ušlo na 800-tisíc ľudí, tvrdí šéf UNRWA

Rezolúcia sa nevzťahuje na žiadny konkrétny konflikt, píše AP. Hlasovalo sa však o nej v období, keď zúria boje v Pásme Gazy, na Ukrajine, v Sudáne, Mjanmarsku a na ďalších miestach na svete.

Švajčiarska veľvyslankyňa pri OSN Pascale Baeriswylová uviedla, že cieľom rezolúcie je chrániť mužov a ženy, ktorí pracujú a riskujú každý deň svoje životy, aby pomáhali ľuďom zasiahnutým ozbrojeným konfliktom.

Počas konfliktu v Pásme Gazy, ktorý vypukol vlani 7. októbra, prišlo o život už viac než 200 humanitárnych pracovníkov. Generálny tajomník OSN António Guterres oznámil úmrtie viac než 190 príslušníkov OSN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie