Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bezpečnostný incident burzy BingX

Nedávny incident týkajúci sa BingX, burzy kryptomien so sídlom v Singapure, slúži ako jasná pripomienka pretrvávajúcej hrozby, ktorú predstavujú kybernetické útoky. Tento blogový príspevok sa zaoberá podrobnosťami tejto udalosti, reakciou spoločnosti BingX a širšími dôsledkami pre komunitu kryptomien. Incident Dňa 20. septembra 2024 zaznamenala spoločnosť BingX okolo 4. hodiny ráno singapurského času niečo, čo bolo […]
2 min.

Nedávny incident týkajúci sa BingX, burzy kryptomien so sídlom v Singapure, slúži ako jasná pripomienka pretrvávajúcej hrozby, ktorú predstavujú kybernetické útoky. Tento blogový príspevok sa zaoberá podrobnosťami tejto udalosti, reakciou spoločnosti BingX a širšími dôsledkami pre komunitu kryptomien.

Incident

Dňa 20. septembra 2024 zaznamenala spoločnosť BingX okolo 4. hodiny ráno singapurského času niečo, čo bolo opísané ako „abnormálny prístup do siete“, čo vyvolalo podozrenie na potenciálny hackerský útok na jednu z jej horúcich peňaženiek. Produktová riaditeľka burzy Vivien Lin potvrdila, že došlo k „menšej strate aktív“, hoci presná suma sa v čase oznámenia ešte len vypočítavala.

Reakcia

Okamžitou reakciou burzy BingX bolo spustenie núdzového plánu, ktorý zahŕňal urgentný prevod aktív a pozastavenie výberov. Lin ubezpečila, že spoločnosť BingX vo svojich horúcich peňaženkách uchováva len minimálne množstvo kryptomien, ktoré sa používajú predovšetkým na účely výberu. Burza dočasne zastavila výbery, aby vykonala núdzovú kontrolu a posilnila služby peňaženiek, pričom očakáva, že do 24 hodín obnoví normálnu prevádzku.

Následky

Blockchainová bezpečnostná firma PeckShield oznámila „podozrivý výrazný odlev finančných prostriedkov“ z BingX, pričom stratu odhadla na viac ako 13,5 milióna USD. Ďalšia analytická platforma Lookonchain naznačila, že straty by mohli dosiahnuť až 26 miliónov dolárov. Napriek týmto údajom Lin zopakoval, že straty sú zvládnuteľné a neovplyvnia obchodné operácie burzy. Spoločnosť BingX sa tiež zaviazala, že používateľom v plnej miere nahradí všetky straty vzniknuté v dôsledku hackerského útoku, pričom zdôraznila, že aktíva používateľov zostávajú v bezpečí.

Dôsledky pre kryptografickú komunitu

Incident v spoločnosti BingX zdôrazňuje význam spoľahlivých bezpečnostných opatrení v oblasti kryptomenových búrz. Zdôrazňuje potrebu neustálej ostražitosti a implementácie komplexných núdzových protokolov na zmiernenie dosahu takýchto narušení. Pre používateľov slúži ako pripomienka, aby boli opatrní a zvážili bezpečnostné záznamy každej platformy, s ktorou sa rozhodnú spolupracovať.

Pohyb vpred

Keďže vyšetrovanie narušenia bezpečnosti BingX pokračuje, burza preukázala proaktívny prístup pri riešení problému a upokojovaní svojich používateľov. Záväzok odškodniť dotknuté strany je pozitívnym krokom k udržaniu dôvery v komunite. Incident však podnecuje aj diskusiu o bezpečnosti horúcich peňaženiek a opatreniach, ktoré možno prijať na zabránenie podobným udalostiam v budúcnosti.

Na záver možno konštatovať, že hoci bol incident s BingX nešťastný, poskytuje cenné ponaučenie pre odvetvie kryptomien. Burzy musia uprednostniť bezpečnosť a transparentnosť a používatelia by mali

Zdroj: MSN News

Príspevok Bezpečnostný incident burzy BingX je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie