Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Biden synovi, ak ho usvedčia, milosť neudelí. Ten mal mať nelegálnu zbraň a drogy

Americký prezident vo štvrtkovom rozhovore pre stanicu ABC uviedol, že svojmu synovi Hunterovi Bidenovi by v prípade jeho usvedčenia milosť neudelil. Hunter je na federálnej úrovni obžalovaný z nelegálnej držby strelnej zbrane. Informujeme o tom podľa sobotňajších správ staníc ABC a CNN. Biden v rozhovore s moderátorom Davidom Muirom povedal, že prijme akékoľvek rozhodnutie poroty […]
Menej ako 1 min. min.

Americký prezident vo štvrtkovom rozhovore pre stanicu ABC uviedol, že svojmu synovi Hunterovi Bidenovi by v prípade jeho usvedčenia milosť neudelil. Hunter je na federálnej úrovni obžalovaný z nelegálnej držby strelnej zbrane. Informujeme o tom podľa sobotňajších správ staníc ABC a CNN.

Biden v rozhovore s moderátorom Davidom Muirom povedal, že prijme akékoľvek rozhodnutie poroty v súvislosti so svojím synom a v prípade jeho usvedčenia nevyužije svoje prezidentské právomoci na to, aby ho omilosti. Biden rozhovor poskytol v Normandii na severe Francúzska, kde sa zúčastnil na oslavách 80. výročia vylodenia spojencov počas druhej svetovej vojny.

Hunter Biden čelí obvineniam, že klamal o užívaní drog, keď si v roku 2018 kupoval zbraň, čím porušil federálne zákony. V dokumentoch pri kúpe totiž uviedol, že drogy nezákonne neužíva. V minulosti však on i jeho otec verejne hovorili o jeho závislosti na drogách. Zároveň je obvinený z ilegálnej držby zakúpenej zbrane.

Prezident má právomoc udeliť milosť v prípadoch na federálnej úrovni, nie však na úrovni jednotlivých štátov, pripomína ABC. Hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová už v decembri pre médiá uviedla, že prezident sa svojmu synovi milosť udeliť nechystá.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie